Chiru: Trebuie sa ne dam demisia in bloc, toata conducerea PNTCD!

P1070660

Primvicepresedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, candidat la alegerile europarlamentare desfasurate ieri, se declara profund dezamagit de scorul obtinut de partidul sau in judet.  Cu un scor de 0,94%, apropiat de media nationala a partidului, Chiru ne-a declarat astazi ca singura atitudine barbateasca a conducerii centrale si locale este demisia. Liderul taranist local mai spera doar ca dupa aceste demisii, sa mai ramana cineva la partid, “ca sa tina lumina aprinsa”:  “Rezultatele obtinute clar nu ne multumesc, situatia e destul de delicata, iar in conditiile date nu trebuie decat sa privim barbateste situatia si sa ne asumam de la primul, pana la ultimul, un esec. Nu era anuntat esecul, pe noi ne anima spiritul olimpic, fiindca am plecat intotdeauna de la zero si asta ne-a mentinut puterea de a merge mai departe, ca altfel, daca dezarmezi, nici macar nu reusesti sa-i incurci pe ceilalti.

Toti trebuie sa ne dam demisia, in bloc. Eu deja am spus ca la prima intalnire cu liderii nationali, toti trebuie sa o  facem. Fata de scrutinul din 2009 avem vreo 100 de voturi in plus, adica foarte putin.

Eforturile noastre sunt de a ramane in zona politica, sa ducem mai departe numele partidului si ne gandim inclusiv la faptul ca ramanem partidul care sustine ideea monarhiei constitutionale. E nemultumitor rezultatul nostru, dar liderii politici totdeauna trebuie sa-si asume rezultatul, pentru ca daca cei din varf nu dau exemplu cand au un esec, prezentandu-si demisia, atunci cei de jos nu au niciun reper. E un gest normal, toata lumea trebuie sa-si depuna demisia, in bloc. Eu sunt in forul national, sunt vicepresedinte in Biroul National PNTCD si o sa fac acest gest si cred ca vom face toti la fel. Nu poti, chiar daca totul este destul de complicat, trebuie sa-ti asumi rezultatul”.