CHIRU (ULTIMUL PE LISTĂ, CU 0,63% DIN VOTURI): DIN CEI 13 CANDIDAȚI LA PRIMĂRIE DIN 2016, DOAR VREO 2-3 AR FI FĂCUT FAȚĂ, DACĂ AR FI IEȘIT PRIMARI. RESTUL CE-OR FI CĂUTAT SĂ CANDIDEZE…

Președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, consideră că dacă discutăm strict din punct de vedere al persoanelor, fără a lua în calcul partidele care stau în spatele unor candidați la președinția Consiliului Județean, el ar concura de la egal la egal cu Iulian Chiriac (PSD) și Cătălin Boboc (PNL).

Chiru a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că are experiența politică și administrativă necesară pentru a face față cu brio funcției de președinte CJ și mai mult decât atât, el a muncit mai mult decât cei doi pe linie de partid, dat fiind că a luat-o de la munca de jos.

Liderul PNȚND spune că „dacă i-am «dezgoli» de partide (pe Dragomir și Boboc – n.r.), îmi pare rău, ar rămâne exact precum puii ăia fără fulgi”.

Întrebat dacă el n-ar rămâne fără fulgi, Chiru a spus: „Nu știu. Nu știu, în aștia 30 de ani de când fac pași mici, dar rămân undeva aici, în politică, am învățat să și construiesc. Ăștia n-au construit nimic; dacă n-ar avea partide în spate, ar fi o mare problemă cu ei”.

Cât privește faptul că la alegerile din acest an, după cât se pare, vor fi mai puțini candidați la Primăria municipiului decât în 2016 – când au intrat în cursă 13 candidați -, președintele PNȚCD a comentat că ”e complicat să te bagi așa, în cursa pentru funcția de primar, fără să poți face față. Unii dintre ei n-ar fi făcut față acolo. Din ăia 13 candidați, în afară de vreo 2-3, ceilalți, dacă ar fi ieșit primari, nu făceau față. 2-3 dintre cei de acum patru ani ar fi făcut față. În rest… ce-or fi căutat (să candideze – n.r.)… Îmi pare rău, dar trebuie să aduni ceva”.

L-am întrebat pe Chiru la cine face referire atunci când spune că nu știe ce căutau în cursa electorală pentru funcția de primar cei mai mulți dintre candidații din 2016, în condițiile în care el, personal, în calitate de candidat la funcția amintită, s-a plasat pe ultimul loc ca număr de voturi (401 voturi, respectiv 0,63%), iar noul său coleg de partid, Cristian Techiu, care a candidat atunci ca independent la Primărie, s-a situat pe locul 10 din 13 (1147 de voturi, 1,80%).

„Asta este altă treabă!”, a spus Chiru.

„Păi nu este altă treabă, domnule Chiru, fiindcă fotbalul se joacă pe goluri și alegerile se joacă pe voturi! Dvs ziceți că aveți o grămadă de pene, dar dvs ați ieșit pe ultimul loc, domnule, cu penele dvs cu tot!”.

”Problema în alegeri e una clară: înseamnă partidul în primul rând.”

„E ușor să zici de ceilalți că n-au nicio pană în nicio parte și că tu ești plin de pene și ești moțat, dar tu în alegeri ai ieșit ultimul. Păi nu știu la ce ți-a folosit moțul!”.

Cât privește faptul că au fost candidați independenți, care nu aveau în spate niciun partid și care au luat mai multe voturi decât el – care a candidat în 2016 în numele PNȚCD -, Chiru a răspuns că s-au furat voturi și de aceea a ieșit pe ultimul loc la alegerile din 2016.