Chiru: Viorel Mortu are doua fete – una eleganta, de fatada si una stalinista, folosita la birou

P1080352

Consilierul judetean Gheorghe Chiru (PNTCD) sustine ca presedintele CJ Braila, Viorel Mortu (PSD), are doua fete: una publica, eleganta si echilibrata, pe care o arata in conferintele de presa si la evenimente publice si alta de zbir, cu accente staliniste, pe care o manifesta fata de subordonatii sai. Chiru a declarat astazi ca i-a vazut adevarata fata, cea stalinista, a lui Viorel Mortu, pe vremea cand acesta conducea ISJ in calitate de inspector scolar general si spune ca stilul acela de lucru il are si astazi, la CJ, doar putin mai temperat. Consilierul taranist a mai afirmat ca acest stil este cel utilizat de seful judetului atunci cand face presiuni asupra unor subordonati de-ai sai ca sa-si dea demisia din functiile pe care le detin, pentru a-i pune in loc pe preferatii sai si ai partidului din care face parte: “Sunt situatii in care si Mortu a facut presiuni. Atitudinea PSD-ului e aceeasi de 25 de ani. Domnul Mortu a fost eternul sef la Inspectoratului Scolar Judetean, unde isi luase lumea campii la un moment dat, din cauza modului in care se intamplau lucrurile acolo. Cat a fost la ISJ, asa a fost: un stil de lucru comunist, chiar stalinist. A fost mai mult decat autoritar pe vremea aia. Din nenorocire pentru el, mai traiesc inca oameni care erau in politica si pe vremea cand el era la primul mandat de inspector scolar general, cand era prigoana la ISJ. Aveam un gust amar la acea vreme, ca trecusera niste ani de la Revolutie si totusi, aveai sentimentul ca atitudinea si stilul de conducere erau clar ceausiste.

Acum el s-a prezentat in exterior altfel, pentru ca cineva l-a sfatuit sa fie altfel si in plus, fiind scriitor, nu pot sa spun ca e un tip care nu intelege ca schimbarea e necesara si ca trebuie sa vii cu alta fata. In exterior e intr-un fel, dar se pare ca in interior, acolo, in cadrul executivului Consiliului Judetean, lucrurile se pun altfel.

Omul poate sa-si puna echipa lui la CJ, dar cand vii intr-o institutie nu trebuie sa o ravasesti. Acolo trebuie sa ai profesionisti, nu poti sa-i indepartezi pe oamenii care sunt acolo, ca sa aduci tu altii de unde? Ca dupa strada Cuza, colt cu Republicii (sediul PSD Braila – n.r.) in niciun caz – va spun, acolo e o mare tristete. Deci profesionistii in sediul ala sunt cu desavarsire absenti”.