Chiru: Viorel Mortu a lansat o prigoana politica impotriva functionarilor din CJ Braila

P1070656

Consilierul judetean Gheorghe Chiru (PNTCD) il acuza pe presedintele interimar al CJ Braila, Viorel Mortu (PSD), ca ar fi lansat o adevarata prigoana politica asupra unor functionari publici din subordinea sa, pentru a-i determina sa plece din functii, ca sa faca loc altora. Chiru spune ca presiunea in care muncesc angajatii CJ este infernala, in ultima perioada si ca unii dintre acestia merg la serviciu ca la ocna: “Este o situatie destul de incrodata din executivul si in cadrul Consiliului Judetean. Si aici ma refer la faptul  ca odata cu schimbarea din PSD Braila, s-a produs o miscare in CJ, in sensul in care unii sunt mai PSD-isti decat altii acolo, unii sunt rai, pentru a au fost cu vechea conducere, cei apolitici sunt bagati la mijloc, iar situatia a devenit destul de trista, in sensul ca exista un fel de prigoana asupra unei parti din CJ. Sunt oameni acolo care se duc la serviciu dimineata cu o stare ca si cum ar fi la ocna si e o noua zi in care va trebui sa sparga piatra cu tarnacopul. Sunt presiuni nu numai administrative, dar si politice foarte mari, iar unii sunt asmutiti impotriva celorlalti,  a celor care isi vad de treaba. Pentru ca sunt si oameni acolo care intotdeauna si-au vazut de treaba.

Odata cu venirea noii conduceri, intr-un crescendo simtitor, lucrurile s-au transformat in altceva. Din lac au dat in put, cam asta ar fi situatia, pentru ca inainte de intreruperea mandatului fostului presedinte Bunea Stancu lucrurile erau intr-un fel linistite, in sensul ca stim cu totii cum se punea problema, dar odata cu schimbarea, Nechita (liberalul Ovidiu Nechita, fost presedinte interimar al CJ Braila – n.r.) a adus o oarecare neliniste, in mod firesc, a venit un nou manager,  noi intrebari fara raspuns si o gramada de necunoscute. Ei, venind Mortu, cu o situatie politica stabila si o sustinere clara, cei care s-au simtit stapani pe situatie deja au inceput aceasta prigoana. Si se pare ca e pornita din capul institutiei, incepand pe fiecare compartiment, unde se doresc schimbari.

Nu e vorba doar de faptul ca Mortu vrea sa-si aduca oamenii lui, asta e o chestie normala, dar sunt pusi la zis efectiv unii oameni carora li se pune in vedere din ce in ce mai clar ca trebuie sa plece. Si nu e vorba despre cei care au facut nereguli, aia sunt deja pusi la index”.