„Cinstim Eroii Neamului Românesc” – eveniment dedicat Zilei Veteranilor Români din Al Doilea Război Mondial

Sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 10.00, Muzeul Brăilei „Carol I” (Piața Traian nr. 3), va găzdui o manifestare dedicată Zilei Veteranilor Români din Al Doilea Război Mondial.

În deschiderea acestui eveniment col. (rz.) dr. ing. Balaban Mihail va vorbi despre „Veteranii brăileni din Al Doilea Război Mondial”.
În continuare, Ștefan Aftodor Centrul Județean de Excelență va prezenta expunerea „Veteranii de lângă noi și jertfa armatei române în cel de-al Doilea Război Mondial”, iar elevii Centrului Județean de Excelență vor vorbi despre „Eroi și veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial”.
În program mai figurează prezentarea unei expuneri despre bătălia de la Țiganca, Republica Moldova, realizată de lector univ. dr. Ion Ghelețchi și conferențiar univ. dr. Costin Croitoru.

Col. (rtg.) Constantin Giurgea va face o scurtă istorie a Asociației Naționale și Filialei județene a Veteranilor de Război și va prezenta activitățile organizate de filialele brăilene ale Veteranilor de Război, Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere și Cultul Eroilor.

În finalul evenimentului este programat un moment artistic susținut de elevi ai Cenaclului literar „Beyond words – N.B.” și ai Liceul De Arte Hariclea Darclee Brăila.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns