CIRC IN CJ BRAILA, CU DRAGHINCESCU SI NECHITA: DESPRE FECALE SI BUN SIMT

Dupa cum va informam, sedinta CJ Braila de astazi a “beneficiat”, ca de obicei,  de momente de circ, cu participarea (mereu) extraordinara a  consilierilor judeteni Simona Draghincescu (PND) si Ovidiu Nechita (PNL).

Unul dintre momentele amintite s-a intamplat cand consilierul Vasile Cortez incerca sa-si prezinte punctul de vedere cu privire la negocierile pentru cumpararea cladirii in care functioneaza in prezent Spitalul de Pneumoftiziologie Braila, iar Draghincescu i-a cerut sa vorbeasca la microfon, fiindca nu se aude.

Nechita s-a simtit obligat sa intervina si sa-i ceara “doamnei secretare” Draghincescu sa nu-i mai intrerupa pe ceilalti, fiindca acolo “nu se discuta despre fecale” (aluzie la un comentariu facut zilele trecute, pe o retea de socializare, de catre Simona Draghincescu, pe tema deosebirii dintre fecalele cainilor fara stapan si fecalelor cainilor cu stapan): “Domnule presedinte, cu tot respectul, doamna secretara Draghincescu sa ne lase sa discutam aici, ca nu discutam despre fecalele de la Primarie, care…  chiar va rog frumos!”.

“Domnule Nechita, lasati-l pe colegul dvs sa vorbeasca…”, a intervenit presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac.

“Nu se poate asa ceva! Nu, dar am intervenit pentru ca doamna consilier intervine in permanenta. Putina decenta, doamna consilier!”, a continuat Nechita.

“L-am rugat pe domnul consilier sa vorbasca la microfon, dar dumneata n-ai inteles!”, a replicat Draghincescu.

“Doamna consilier, cu tot respectul, va rog frumos sa ne respectati; cand ati vorbit, nu v-a intrerupt nimeni! Aveti putin bun simt!”

“Nu cere nimeni bun simt de la tine, mai Nechita! Tu esti exemplul nostru de bun simt…”.

“V-am spus, nu vorbim despre fecalele pe care le cautati dvs pe la Primarie, ca sa ne intelegem! Noi vorbim pe proiecte aici si va rog frumos sa-i lasati pe ceilalti sa…”

“Saracul, viseaza noaptea si spune ziua!” a concluzionat Draghincescu.

Dupa acest duel administrativ, luat de val, Nechita  a uitat ca intervenise tocmai ca sa ceara sa i se permita colegului sau Vasile Cortez sa vorbeasca, asa ca Nechita si-a spus propria opinie in legatura cu negocierile care se duc pentru achizitionarea imobilului amintit.

Mai exact, liberalul a comentat ca  ar fi mai bine sa nu se mai dea publicitatii detalii financiare din timpul negocierilor, ci sa se astepte sa se finalizeze discutiile, sa se ajunga la o intelegere si abia apoi sa se anunte care este pretul pentru care s-a batut palma: “Orice tranzactie, orice contract pe care-l demaram, nu este normal sa venim sa-l punem… Atat timp cat el nu s-a finalizat, sa vii sa-l discuti aici, ca am dat 950 (de mii de euro – n.r.) ca am dat 800 sau 1.200 … este un contract, este in derulare, se pot supara oricare dintre parti. Atat timp cat eu vin si negociez, este o chestie de bun simt, vin, negociez ceva cu tine, e un lucru delicat, pana cand… Nu e normal!”.

Amintim ca zilele trecute, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a dat detalii in cadrul unei conferinte de presa cu privire la pretul oferit de CJ, respectiv pretul cerut de Congregatia Jesu, pentru cladirea in care functioneaza Spitalul de Pneumoftiziologie.

Duelul verbal dintre Ovidiu Nechita si Simona Draghincescu, aici: