Circa 1500 de sindicaliști din învățământul brăilean, aflați în grevă generală, au participat astăzi la un miting în fața Palatului Administrativ

Circa 1500 de membri ai Sindicatului învățământului brăilean au participat astăzi la mitingul organizat pe platoul din fața Palatului Administrativ, în semn de protest față de modul în care a răspuns până acum Guvernul revendicărilor angajaților din domeniu, aflați de opt zile în grevă generală.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesaje precum „Fără profesori, lumea nu ar avea clasă!”,  „Noi nu furăm, educăm!”, „Ne dorim să fim la școală, dar Guvernul nu ne lasă!” și au avut fluiere și vuvuzele pe care le-au folosit din plin în cele două ore de desfășurare a mitingului.

După cum ne-a declarat Cătălin Radu, liderul sindicatului amintit, în județul Brăila au susținut ideea grevei generale 3260 de sindicaliști, reprezentând personalul didactic, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Procentul de la care s-a pornit în prima zi de grevă generală a fost de 84,84% și s-a ajuns în prezent la peste 85%.

„Astăzi, suntem aici, în loc să fim în sălile de clasă, în loc să fim în incinta unităților de învățământ. Este a doua săptămână în care învățământul brăilean, învățământul românesc, este în grevă generală. Suntem mulți și suntem uniți. Nu suntem în sălile de clasă, nu suntem în școlile noastre, pentru că guvernanții României nu vor. Noi ne-am cerut drepturile noastre, am cerut să fim respectați, am cerut să ni se redea demnitatea de profesor, de cadru didactic, de personal didactic auxiliar, de personal nedidactic și știți cu toții ce răspuns am primit!”, le-a spus Radu colegilor săi prezenți în fața Palatului Administrativ.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns