Circa 219.000 de braileni au intrat in posesia cardului de sanatate

P1100074

La nivelul judetului Braila, au fost tiparite initial, anul trecut, un numar de  219. 636 carduri de asigurari de sanatate, dintre care 3.653 au fost carduri ale unor persoane care au decedat in perioada dintre momentul tiparirii si cel al distribuirii. Intr-o prima etapa, in luna septembrie a anului 2014, au fost trimise catre Posta Romana un numar de 215. 606 carduri de sanatate, din care au fost distribuite catre braileni 201.875 carduri. Diferenta, de 13.731 carduri, a fost returnata catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Dintre acestea, au mai fost ridicate direct de la sediul CJAS  1.624 carduri.

In a doua etapa, in luna ianuarie 2015, a fost preluata de catre Posta Romana o noua transa, respectiv 16.172  noi carduri de sanatate, dintre care cea mai mare parte a fost distribuita cetatenilor si numai 488 de carduri au mai ajuns inapoi la CJAS.

Pe de alta parte, de la CJAS au mai fost ridicate de catre medicii de familie din judet 4.146 carduri, care vor fi distribuite asiguratilor, pe masura ce acestia se vor prezenta la doctor. Daca in decurs de un an, posesorii acestor carduri nu le vor ridica de la medicul de familie, ele vor fi returnate CJAS.

Directorul CJAS Braila, Camelia Nedelcu, ii atentioneaza pe braileni ca din data de 1 mai, toate serviciile medicale vor fi validate si decontate doar prin intermediul cardului national de sanatate, astfel incat este in interesul asiguratilor sa intre in posesia acestuia. Ea a mai precizat ca in posesia cardului de sanatate intra persoanele asigurate, cu varsta de peste 18 ani. Nedelcu a mai declarat ca pana la acest moment, la nivelul judetului Braila, cardul de sanatate a fost refuzat doar de trei persoane, trei maicute, “din motive religioase”.