Circa 900 braileni si-au cautat o slujba la Bursa locurilor de munca. 600 dintre ei au gasit

2

Circa 900 braileni au participat astazi la Bursa locurilor de munca, organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) in trei orase din judet. Astfel, 715 de persoane au venit sa-si caute un loc de munca la actiunea desfasurata in municipiul Braila, 96, in Faurei si 84 in Insuratei. Dintre acestea, peste 600 de persoane au fost selectate  in vederea incadrarii.

Pentru acest eveniment AJOFM Braila a contactat peste 1200 angajatori, dintre care doar 62 au participat la Bursa, cu 574 locuri de munca vacante, in domenii de activitate precum fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule; fabricarea articolelor de imbracaminte; fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii; fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice; fabricarea de motoare si turbine; industrie alimentara; constructii; industrie metalurgica; hoteluri si restaurante; activitati de protectie si garda; activitati de telecomunicatii prin retele cu cablu; constructia de nave si structuri plutitoare; activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Astfel, la evenimentul organizat la Sala Polivalenta “Danubius” din municipiu au participat 45 angajatori, cu 455 locuri de munca vacante, la Bursa locurilor de munca organizata la Faurei au participat 12 angajatori, cu 47 locuri de munca, iar la Insuratei au participat 5 angajatori, cu 72 locuri de munca vacante. De asemenea, au fost prezenti si elevi din anii terminali de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Braila, Liceul Tehnologic „Constantin Brancoveanu” Braila si Colegiului National „Nicolae Balcescu” Braila, care au intrat in contact direct cu angajatorii prezenti la bursa. In plus, Centrul Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, a prezentat oferta de invatamant a Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2016.

De asemenea, au fost amenajate spatii in care persoanele interesate au primit informatii din partea consilierilor agentiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intentie, cursuri de formare profesionala ce vor fi organizate de agentie pentru someri, etc.