Cîrligea: Alegerile din PNL Brăila au fost o mascaradă prea pe față. Popa a „discutat” cu delegații la Conferința Județeană. Au mâncat bine, au mai băut un șpriț o parte din ei și au fost convinși…

„S-a mai încercat o dată să mă excludă din partid, care este problema dacă mai încearcă din nou?” – este răspunsul dat de liberalul Florin Cîrligea  atunci când a fost întrebat dacă nu se teme că va fi exclus din partid, ca urmare a declarațiilor acide pe care le-a făcut azi la adresa mai multor colegi ai săi din PNL Brăila, inclusiv a președintelui Alexandru Popa.

Întrebarea a fost pusă  contextul în care noul președinte al PNL Brăila, Alexandru Popa, a declarat zilele trecute că s-a terminat cu atacurile între liberali și cu luptele în interiorul organizației și că cei care vor mai lansa atacuri publice la adresa colegilor vor fi excluși din partid.

Cîrligea spune însă că n-ar fi nicio problemă pentru el să se voteze excluderea sa, „dar cel puțin până pe 25 septembrie (data Congresului PNL – n.r.) oricum sunt scutit de așa ceva. După 25 septembrie, dacă iese Ludovic Orban președinte, oricum îmi dau demisia din partid. Eu mă simt liber să spun oricând ce vreau, pentru că nu sunt nici mincinos, nici trădător. Am tăria de caracter să spun ce cred”.

Liberalul declară că în opinia sa nu este adevărat că Orban ar fi câștigat toate alegerile pentru PNL în cursul anului trecut, pentru că, de fapt, alegerile europarlamentare le-a câștigat PNL cu ajutorul lui Rareș Bogdan, alegerile prezidențiale le-a câștigat Klaus Iohannis, alegerile locale le-au câștigat primarii și consilierii, iar alegerile parlamentare au fost „un dezastru” pentru PNL.

Cât privește alegerile pentru conducerea Organizației Județene PNL, desfășurate la finele săptămânii trecute, Florin Cîrligea consideră că acestea „au fost o mascaradă prea pe față” și că Popa – care a  fost unicul candidat pe președinția organizației –  a „discutat” cu delegații la Conferința Județeană, în sensul că aceștia „au mâncat bine, au mai băut un șpriț o parte din ei și au fost convinși…”.

Întrebat dacă el chiar crede că liberalii participanți la Conferința Județeană și-au dat votul pentru o farfurie de mâncare și un șpriț, Florin Cîrligea a spus că „au mai contribuit și aceste mese de socializare”.