CIRLIGEA: DACA TOTI CETATENII AR COLECTA APA DE PLOAIE IN RIGOLE CARE SA O DUCA DIRECT IN CANALIZARE, N-AR FACE FATA RETEAUA. AM PLUTI

Consilierul judetean Florin Cirligea (PNL) sustine ca modul in care se calculeaza taxa pe apa de ploaie pentru cetatenii care stau la casa nu este deloc corect, fiindca daca nu exista rigole special construite, care sa duca apa pluviala direct in reteaua de canalizare, aceasta se infiltreaza in gradinile din curtile oamenilor.

Cirligea a declarat astazi ca daca toti brailenii care locuiesc la curte ar avea astfel de rigole, reteaua de canalizare a orasului nu ar face face fata: “In curte avem si spatiu verde, corect? Daca nu sunt rigole care sa capteze apa si sa o duca in canalizare, automat aceasta apa pluviala se duce in spatiul verde, nu? Deci nu trece prin Statia de epurare, sa genereze costuri cu aceasta apa pluviala.

Inclusiv de pe acoperisul cladirii, daca apa pluviala nu e captata, sa se duca direct in sistemul de canalizare, nu ai ce plati. Ar trebui gasita o formula… pe declaratie pe proprie raspundere… pentru ca nu stiu cati dintre cetatenii municipiului Braila au in curte rigole care sa capteze aceasta apa, s-o duca direct in canalizare.

Eu va spun ca la capacitatea canalizarilor din Braila, la ora actuala, daca toti cetatenii ar avea colectata apa de ploaie, sa se duca direct in canalizare, n-ar face fata reteaua. Am pluti. Pe ploaie, am pluti. Si asa, cand vine o ploaie mai puternica, sunt probleme. Va dati seama ce s-ar intampla daca toata apa de ploaie s-ar duce in canalizare…”.

Liberalul a mai spus ca in propria gospodarie, unde are astfel de rigole, atunci cand ploua mai tare, apa ramane in curte, “deci, in opinia mea, este o taxa (taxa pe apa de ploaie – n.r) pusa abuziv, care oricum este prea mare si s-ar putea elimina fara probleme. Nu stiu ce-i impiedica… Daca problema este de a lua salarii mari pe niste taxe care nu sunt la locul lor, este alta problema. Eu inteleg, trebuie facute investitii, corect, asa este, dar trebuie facute cu cap”.