Cîrligea: Ludovic Orban este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în PNL Brăila în ultima perioadă

Liberalul Florin Cîrligea consideră că președintele PNL, Ludovic Orban, este principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat în PNL Brăila în ultima perioadă.

Cîrligea a amintit, în acest sens, de faptul că Orban l-a numit pe Cătălin Boboc la conducerea PNL Brăila după demisia președintelui Alexandru Dănăilă, ca urmare a scorului slab obținut la alegerile locale și deci, este vinovat pentru tot răul pe care l-a făcut Boboc ca președinte interimar.

Întrebat dacă se poate vorbi despre o „tabără Boboc” în PNL Brăila sau este vorba doar de câțiva oameni care îl mai susțin pe acesta, Cîrligea a răspuns: „Este o tabără restrânsă, o tabără de primăvară. Știți dvs, iarna se fac tabere mai mari, vara și mai mari, iar primăvara nu prea se fac tabere. E așa, o tabără de un cort, un cort de două persoane, trei, intră toți susținătorii lui Boboc”.

Liberalul a mai afirmat că Boboc i-a cerut să-l susțină în lupta cu deputatul Popa, fiindcă știa că Florin Cîrligea nu-l susține pe Popa. Cîrligea spune însă că n-a acceptat să-l susțină nici pe Boboc, pentru că n-a uitat ce s-a întâmplat în toamna anului trecut, când „Cătălin Boboc împreună cu Alexandru Popa, cu Vasile Varga și cu Alexandru Bucălău au făcut ce-au făcut – bineînțeles, și cu sprijinul lui Orban – când a fost vorba de listele la alegerile parlamentare”. Mai exact, este vorba despre faptul că la momentul stabilirii listelor cu candidați s-a încălcat o  înțelegere făcută cu mai mult timp în urmă între anumite persoane din PNL Brăila, care presupunea, printre altele,  ca Florin Cîrligea să candideze pentru Senat pe lista PNL.

Cîrligea susține că Alexandru Popa – care a fost ales zilele trecute președinte al PNL Brăila – „i-a trădat pe toți cei cu care a avut o înțelegere”, iar „de aici poți să-ți dai seama de caracterul unui om”.