Cîrligea (PNL): Nu e corect ca Vasile Cortez să fie considerat vinovatul de serviciu pentru eșecul de la Viziru. Cortez își vede de treaba lui. Nu văd ce interes ar fi avut să susțină PSD

Liberalul Florin Cîrligea consideră că nu este corect să fie dată vina pe Vasile Cortez pentru pierderea alegerilor de la Viziru de luna trecută, fiindcă, de fapt, a fost vorba despre o greșeală de strategie a echipei de la Organizația Județeană PNL Brăila care a coordonat campania electorală din comuna amintită.

Cîrligea spune că era posibilă victoria PNL în cursa pentru Primăria Viziru, dar echipa care s-a ocupat de campania electorală a făcut două greșeli foarte mari, prima  dintre acestea fiind că nu a adus la aceeași masă consilierii liberali și candidatul liberal Daniela Mariniuc, ca să facă pace, după ce aceștia fuseseră în război. Mai concret, Cîrligea afirmă că în toamna anului trecut, la alegerile locale, consilierii liberali și Mariniuc (care a candidat atunci pentru PMP) erau în tabere diferite și s-au dat lupte grele între ei și ca atare, pentru aleșii liberali a fost greu de înghițit acum faptul că li s-a cerut să o susțină pe cea cu care s-au războit în urmă cu numai câteva luni: „Au fost două tabere care au avut lupte grele acolo, iar sechelele au rămas. În opinia mea nu s-au pus de acord candidatul PNL împreună cu echipa nouă (liberalii de la Organizația Județeană PNL Brăila care s-au ocupat de campania de la Viziru – n.r.) cu vechii consilieri, care trebuia să fie și ei aduși în aceeași echipă. S-a început cu stângul, ca să zic așa. Consilierii PNL au avut o luptă cu actualul candidat PNL și noua echipă habar n-a avut de ce s-a întâmplat acum un an de zile la Viziru”.

În plus, spune liberalul, deputatul Alexandru Popa (PNL) i-ar fi promis fostului primar Victor Doagă (PNL) că va fi consilierul personal al Danielei Mariniuc, dacă aceasta va ieși primar, după care i-ar fi promis și altei persoane același post, ceea ce l-a supărat pe Doagă, iar rezultatul a fost că acesta a susținut candidatul PSD: „Doagă a luptat, din câte am auzit și eu, împotriva candidatului PNL, ba mai mult, a fost și în campanie alături de PSD, deci nu a fost pe șest, a fost pe față” .

Florin Cîrligea consideră că nu este în regulă nici modul în care s-a făcut campanie la Viziru și că mulți dintre liberalii care mergeau acolo se plimbau pe străzi, își făceau poze pe care le postau pe rețelele de socializare, dar nu vorbeau cu oamenii.

Liberalul a mai comentat că nu i se pare corect ca Vasile Cortez să fie găsit „vinovatul de serviciu” pentru eșecul de la Viziru.

Întrebat dacă din punctul său de vedere Cortez este liberal adevărat, devotat intereselor PNL, sau este „PSD-ist din PNL” (cum spunea deputatul Popa),  Cîrligea a declarat: „Cortez își vede de treaba lui. Este un om care muncește. Nu văd acum ce interes ar fi avut să susțină PSD. Cert e că nu poți să dai vina pe un om pentru că s-au pierdut alegerile de la Viziru”.