CJ a alocat 45.800 lei pentru finanțarea proiectului „Istoria militară junior”

Consiliul Județean a aprobat la cea mai recentă ședință a sa alocarea sumei de 45.793,86 lei pentru finanțarea proiectului „Istoria militară junior” al Asociației „Centrul de Studii Proilavia” Brăila, care își propune „promovarea tradiției militare brăilene în rândul comunității locale cu ajutorul copiilor, prin replicarea la scară mică a unui pluton al armatei române și redeșteptarea interesului tinerilor pentru valorile naționale, prin recrearea atmosferei de epocă”.

În cadrul acestui proiect se va constitui un grup de 18 elevi voluntari care vor fi instruiți pentru participarea la diverse evenimente cultural- educaționale, în costume specifice.

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a comentat pe această temă: „Este un proiect care vrea să promoveze costumele vechi militare. Va fi o acțiune și prin județ, împreună cu profesorii de istorie, pentru a prezenta uniformele și modul în care soldații noștri se îmbrăcau în istorie. E un lucru foarte bun, s-a încadrat pe procedura noastră, eu zic că proiectul e benefic pentru asociație și pentru județ”.