CJ BRĂILA A ADOPTAT MONOGRAFIA ECONOMICO-MILITARĂ A JUDEȚULUI

Consiliul Județean Brăila a adoptat la cea mai recentă ședință a sa Monografia economico-militară  județului, care a fost realizată în colaborare cu Structura Teritorială pentru Probleme Speciale a Județului Brăila.

Monografia economico-militară se întocmește o dată la 4 ani și se actualizează anual. Acest document cuprinde date și informații referitoare la principalele elemente geografice și de infrastructură, resurse energetice, resurse minerale, resurse umane, precum și 5 hărți referitoare la rețeaua hidrografică, fondul forestier, rețele rutiere și feroviare, centre de telecomunicații, spații de depozitare și surse de apă.

„Datele și informațiile cuprinse în Monografie constituie un document unitar necesar susținerii efortului de apărare, asigurării ordinii publice, securității naționale pentru gestionarea situațiilor de urgență, precum și pentru adoptarea sprijinului în cadrul acțiunilor cu statele membre NATO și partenere”, se arată în documentele prezentate consilierilor.

Datele conținute în monografie au caracter confidențial, nefiind destinate informării publice.

După ce  fost aprobată în CJ, Monografia economico-militară va fi înaintată Centrului Militar Județean, Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale și Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale București.