CJ BRĂILA A ALOCAT 25 DE MILIARDE LEI VECHI PENTRU ACHIZIȚIONAREA UNUI ECHIPAMENT MEDICAL PENTRU DETECTAREA CORONAVIRUSULUI. ACESTA AR PUTEA AJUNGE LA SPITALUL JUDEȚEAN ÎN CÂTEVA SĂPTĂMÂNI

Consiliul Județean Brăila a aprobat astăzi alocarea sumei de 25 de miliarde lei vechi pentru achiziționarea unui echipament medical pentru detectarea coronavirusului.  Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ.

”De acum 2 săptâmâni tot am căutat și am avut diverse discuții pentru achiziționarea de către Spitalul Județean a unui aparat automat REAL TIME PCR pentru depistarea coronavirusului, precum și celelalte aparate care întregesc această linie de testare a pacienților. Avem mai multe oferte, avem și o sumă destul de mare de bani, care să acopere toate cheltuielile pentru a achiziționa aceste echipamente.

Spitalul Județean va demara începând de mâine modernizarea spațiului pe care l-am identificat în Corpul D, pentru a se respecta toate procedurile, astfel încât probele să ajungă la acest laborator pe un circuit foarte clar delimitat, să nu fie nimeni contaminat și personalul care va lucra în laborator să fie protejat”, a declarat preșdintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD).

Consilierul județean Marian Sîrbu (PNL) a comentat: „Suma este generoasă, 25 de milliarde lei vechi; e foarte bine că facem achiziția de aparate, numai că lumea trebuie să fie foarte atentă la achiziții, pentru că în acest moment mulți, prevalându-se de starea în care suntem, pot face diverse <<greșeli>>…”.

„Le-am atras atenția, este obligația lor să fie atenți”, a răspuns Chiriac.

„Suma este foarte mare. Nu e o problemă, e o situație dificilă…”

„Încercăm să luăm un echipament care să aibă o capacitate de testare cât mai mare, astfel încât să putem să testăm cât mai mulți brăileni într-o perioadă cât mai scurtă de timp”, a mai spus șeful CJ.

Întrebat când este de așteptat să ajungă acest echipament la Spitalul Județean Brăila,  Iulian Chiriac a spus: „Marea majoritate a furnizorilor estimează între 2 săptămâni și 4 săptămâni livrarea  echipamentului, montarea și instruirea personalului care va lucra cu el”.