CJ BRĂILA A ALOCAT AZI 500.000 LEI PENTRU CAZAREA LA HOTEL A PERSONALULUI MEDICAL CARE ÎNGRIJEȘTE BOLNAVI DE COVID-19

500.000 lei din fondul de rezervă bugetară, alocate pentru asigurarea spațiilor special amenajate pentru carantină, în vederea cazării personalului medical care îngrijește bolnavi de COVID-19 și care dorește să locuiască în altă parte decât în familie în perioada respectivă, pentru a nu risca să-i infecteze pe cei dragi. Este hotărârea luată astăzi în cadrul Consiliului Județean Brăila, cu unanimitate de voturi.

„Este vorba despre o sumă de 5 miliarde lei vechi, pentru a semna un contract de cazare a cadrelor medicale care sunt în prima linie în tratarea COVID-19, pentru a merge din gardă la hotel, pentru odihnă, astfel încât să-și protejeze familiile”, a explicat președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD).

Consilierul județean Marian Capățînă (independent) a declarat: „Aș vrea să felicit conducerea CJ și pe toți colegii mei care s-au gândit să pună acest punct pe ordinea de zi, să aprobe aceste fonduri pentru cazarea personalului medical care lucrează în prima linie.

Eu am un frate medic în Marea Britanie și acolo nu se face această izolare, neexistând fonduri. Acolo, medicul, după ce lucrează în linia întâi, merge acasă. Din păcate, sistemul sanitar englez nu a căutat să rezolve această problemă a riscului de a transmite infecția în familiile personalului medical”.

La rândul său, consilierul Dumitru Munteanu (PSD) a întrebat dacă se știe deja care este hotelul în care se va face cazarea medicilor.

Chiriac a răspuns: „Procedura este în felul următor: se alocă banii, de ieri am trimis adrese către toate hotelurile din Brăila, să ne dea oferte de preț, astăzi facem draftul de contract și în funcție de ofertele pe care le vom primi, vom lua hotelul corespunzător pentru cadrele medicale”.

„Am înțeles… Vreau să știu unde îmi găsesc soția”, a spus Munteanu, râzând.