CJ Brăila a aprobat astăzi realizarea unui parteneriat cu Galați, Ialomița și Călărași în vederea constituii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructura de transport de interes strategic în zona de Est și Sud

CJ Brăila a aprobat astăzi realizarea unui parteneriat cu CJ Galați, CJ Ialomița și CJ Călărași în vedea constituirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructura de transport de interes strategic în zona de Est și Sud.

Asocierea este justificată prin faptul că „o serie de obiective de investiții de interes strategic major necesită colaborare între unitățile administrativ teritoriale amintite și utilizarea unor mecanisme de finanțare complexe și a unei expertize tehnice cooptate din partea unor organisme naționale sau internaționale specializate. Crearea Asociației va reprezenta o etapă importantă în pregătirea și implementarea proceselor de pregătire și elaborare a proiectelor majore de dezvoltare, extindere și modernizare a infrastructurii pentru toate modurile de acces”.

Potrivit documentelor prezentate consilierilor, unul dintre obiectivele Asociației îl reprezintă pregătirea, accesarea resurselor financiare și implementarea obiectivului de investiții ce vizează construirea unui drum expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Chiciu – Autostrada A2.

Sediul Asociației este situat în Galați, la Centrul Multicultural „Dunărea de Jos”.

Valoarea contribuției CJ Brăila urmează a fi stabilită prin Actul Constitutiv și Statutul Asociației, însă pentru început s-a propus alocarea unei sume de 250.000 lei ca patrimoniu inițial pentru înființarea Asociației Intercomunitară pentru infrastructura de transport de interes strategic în zona de Est și Sud (aceeași sumă va fi achitată și de celelalte consilii județene) .

Adunarea Generală a noii structuri este formată din: Costel Fotea, Camelia Epure (reprezentații CJ Galați), Iulian Chiriac, Ionuț Ciprian Dobre (reprezentanții CJ Brăila), Marian Pavel, Dănuț Alexandru Potor (reprezentanții CJ Ialomița), Vasile Iliuță și Simona Pețu (reprezentanții CJ Călărași).