CJ Brăila a aprobat azi alocarea a 14 milioane lei pentru finanțarea activității sportive a HC Dunărea în 2024. Bugetul total al clubului este de 20,3 milioane lei

Consiliul Județean Brăila a aprobat astăzi alocarea a 14 milioane lei în vederea finanțării activității sportive a HC Dunărea.

Potrivit documentelor prezentate consilierilor, bugetul HC Dunărea în anul 2024 este de 20.284.800 lei.

Din această sumă cheltuielile de personal prevăzute în buget sunt în sumă  de 781.200 lei, iar cheltuielile salariale sunt de 446.400 lei.

Consilierul județean Alexandru Bucălău (PNL) a declarat că ar dori să se prezinte o informare cu privire la modul în care a cheltuit HC Dunărea fondurile alocate de Consiliul Județean anul trecut. În plus, acesta a mai pus câteva întrebări legate de proiectul de buget al HC Dunărea pe anul în curs: „Știu că acum doi ani am votat în cadrul CJ înființarea unui club sportiv al CJ. Ce s-a întâmplat cu acel proiect?

Să ne spuneți și nouă salariile pe care le au jucătoarele HC Dunărea.

Vizavi de bugetul din acest an, am văzut acolo niște cheltuieli care nu știu, sunt bizare. Pentru teste Antigen și PCR sunt vreo 660.000 lei incluși în proiectul de hotărâre. Aceste teste PCR nu se mai fac de vreo doi ani de zile…

De asemenea, furnituri – 90.000 lei. Pentru un club de handbal, să mă ierte Dumnezeu, 90.000 lei pentru niște furnituri de birou e cam mult…

La fel, pentru ață de poartă sau ceva de genul ăsta, câteva sute de mii de lei.

Totodată, să ne spuneți de ce Primăria nu a dat banii (suma aferentă contribuției Municipalității la bugetul HC Dunărea – n.r.) și dacă îi va da”.

Președintele CJ a răspuns că Bucălău „s-a uitat pe bugetul total al HC Dunărea”, dar din acest buget, contribuția CJ Brăila este doar 14 milioane lei: „Marea majoritate se duc pe salarii și pe partea de pregătire a copiilor și toate cheltuielile care sunt eligibile potrivit legii. În fiecare an, toate cheltuielile date din bani publici de către CJ sunt auditate și controlate de Curtea de Conturi și n-am avut niciodată niciun fel de problemă. Partea de furnituri nu sunt eligibile din banii publici și clubul le ia din bani privați”.

La rândul său, vicepreședinte HC Dunărea, Marian Jinca, i-a răspuns lui Bucălău: „Aceste cheltuieli pe care dvs le-ați enumerat sunt susținute din bani privați. Cel puțin de când am venit noi la conducerea acestui club, tot ce s-a făcut suplimentar a fost făcut din bani privați. Iar acele teste PCR sunt prinse la total general cheltuieli cu partea ce ține de materiale sanitare, medicamente, medicația pentru sportivi și toate celelalte”.

Precizăm că pe lângă CJ, care a alocat 14 milioane lei clubului amintit, Municipalitatea va aloca și ea în acest an 4,5 milioane lei. Cotizațiile/ contribuțiile altor membri fondatori și susținători (persoane juridice) sunt prevăzute a se ridica la 20.000 lei, iar veniturile proprii ale clubului se estimează că vor fi de circa 1,76 milioane lei.