CJ Braila: Am atras investitorii reparand drumurile, construind biserici si reparand clopotnite

???????????????????????????????

CJ Braila a atras  investitori si a creat locuri de munca in 2015 prin concesionarea unui teren la Frecatei si a 5 terenuri la Vadeni, precum si prin aprobarea avizelor de constructii pentru consolidarea unor biserici, construirea unor clopotnite si adaposturi pescaresti, sau construirea de locuinte de catre cetateni. Acestea sunt unele dintre “investitiile” considerate de catre conducerea Consiliului Judetean atat de importante, incat sa fie mentionate in raspunsul oficial la intrebarea “Ce ati facut pentru atragerea de investitori si crearea de locuri de munca in Braila, in anul 2015?”.

Aceste eforturi “majore” ale CJ pentru stimularea investitiilor in Braila si pentru crearea de noi locuri de munca sunt mentionate intr-o informare prezentata azi, in care conducerea judetului se mai lauda si cu faptul ca a reparat drumurile si astfel, a incurajat investitorii: “Pe parcursul anului 2015, Consiliul Judetean Braila a continuat actiunile intreprinse pentru atragerea de investitori si crearea de noi locuri de munca prin stimularea investitiilor durabile in judet. S-a avut in vedere cresterea nivelului de ocupare a populatiei si valorificarea resurselor umane existente. La solicitarea primarilor, s-a acordat asistenta tehnica de specialitate pentru demararea unor investitii de interes local (sedii de primarii, camine culturale, dispensare, alimentari cu apa, retele de canalizare, drumuri, etc).

Lucrarile de interventie asupa drumurilor judetene au fost prioritare.

S-au incheiat 5 contracte de concesiune pentru terenuri aflate in domeniul public al judetului si administrarea Consiliului Judetean Braila, amplasate in comuna Vadeni si 1 contract pentru un teren avand acelasi regim, situat in Frecatei. Printre obiectivele concedentului sunt prevazute exploatarea eficienta si asigurarea intretinerii terenurilor agricole, crearea de noi locuri de munca si atragerea fortei de munca din localitatile invecinate. De asemenea, Consiliul Judetean Braila a aprobat concesionarea Lacului Blasova, situat in comuna Frecatei. Realizarea concesiunii are obiective ce vizeaza dezvoltarea  activitatilor de agrement, pescuit sportiv si vanatoare, realizarea activitatii de piscicultura si acvacultura in regim natural, combaterea braconajului si crearea de locuri de munca”.

In document se mai mentioneaza faptul ca CJ a dat circa 900 de avize pentru diverse investitii realizate de persoane fizice si juridice – printre care si avize pentru construirea de locuinte, retehnologizari de sisteme de irigatii, amplasarea de rezervoare de ingrasaminte lichide, consolidare biserici, clopotnite si adaposturi pescaresti, sau modernizare sedii de primarii: “Consiliul Judetean Braila acorda in continuare o importanta deosebita obtinerii avizelor necesare investitiilor atat pentru incurajarea spiritului antreprenorial local, cat si pentru atragerea unor investitori straini. Un interes deosebit a fost acordat promovarii unor investitii noi si continuarii celor in curs de executie derulate de catre unitatile administrativ-teritoriale din judet.

O alta initiativa a institutiei noastre s-a materializat prin aprobarea Hotararii nr. 51 din 31 martie 2015 privind cooperarea CJ Braila cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila in vederea sustinerii si promovarii mediului de afaceri local si a dezvoltarii economico-sociale a judetului Braila. Protocolul de colaborare prevede ca cele doua institutii vor participa la organizarea si/sau desfasurarea unor evenimente si actiuni de interes comun si vor colabora atat pentru promovarea agentilor economici din judetul Braila, cat si pentru mentinerea si atragerea de noi investitii”.

Dupa cum se mai arata in informarea prezentata de conducerea CJ Braila, ”o preocupare permanenta a conducerii CJ Braila o reprezinta dezvoltarea relatiilor internationale, in vederea facilitarii accesului la piete externe si cooperarii cu firme si autoritati din strainatate. In aceasta categorie se inscrie si vizita oficiala pe care vicepresedintele CJ Braila, dl Viorel Mortu si arhitectul sef al judetului au efectuat-o in perioada 22-26 iunie in Franta, impreuna cu dl. Aurel Gabriel Simionescu – primarul Brailei si arhitectul sef al municipiului”. In plus, se mai mentioneaza o vizita facuta de o delegatie a CJ condusa de Viorel Mortu in Italia, unde s-au purtat discutii  despre diverse posibile proiecte, iar concluzia este ca “realizarea acestor actiuni printr-o abordare integrata, care a permis adoptarea de politici sectoriale cat mai apropiate de nevoile judetului, a condus la demararea de investitii si crearea de locuri de munca”. Care sunt acestea? Nu se precizeaza…