CJ Braila construieste locuinte pentru medici

P1070499

Locuinte pentru medici, construite de Consiliul Judetean Braila, in colaborare cu Agentia Nationala pentru Locuinte – este solutia gasita de conducerea CJ pentru realizarea, cu cheltuieli minime de la bugetul local, a unor apartamente care sa le fie oferite spre folosinta specialistilor valorosi din sanatate, care sunt adusi sa profeseze in judetul nostru.

Consilierii judeteni braileni  au aprobat  astazi transmiterea temporara in folosinta gratuita, catre Agentia Nationala pentru Locuinte,  a unui imobil  din municipiu, in care urmeaza a fi amenajate locuinte destinate medicilor. Cladirea, aflata pe Soseaua Buzaului, la nr.15 A, se afla situata in imediata apropiere a Spitalului Judetean de Urgenta si in ea se va realiza un complex de 24 de unitati locative, respectiv garsoniere si apartamente cu doua camere. Imobilul are 3 etaje, o suprafata construita de  621 mp si se afla amplasat pe un teren de 3.325 mp, unde urmeaza sa fie amenajat un mic parculet  si o parcare. Locuintele vor fi date in folosinta medicilor respectivi fara ca acestia sa plateasca chirie, ei urmand a achita doar contravaloarea utilitatilor.

Transferul catre ANL s-a facut ca urmare a faptului ca infiintarea de locuinte pentru tinerii specialisti din domenul sanatatii a fost  inclusa in subprogramul guvernamental de finantare de locuinte destinate inchirierii. In acest context, ANL va finanta amenajarea propriu-zisa a apartamentelor in complexul amintit, iar fondurile necesare pentru executia lucrarilor tehnico-edilitare vor fi asigurate din fonduri de la bugetul judetean.

Pana acum, presedintele CJ a adus in Braila peste 50 de medici de prestigiu din capitala sau alte judete, carora le-a oferit, printre altele, facilitati in ceea ce priveste locuintele de serviciu, insa acestea sunt inchiriate deocamdata de pe piata libera.