In CJ Braila, sotia nu are dreptul sa fie sefa sotului. Si nici invers

IMG_20150422_103437

Regulamentul de organizare si functionare al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Braila, aprobat zilele trecute, interzice ca in cazul in care in cadrul institutiei lucreaza persoane care sunt sot si sotie sau parinti si copii, una dintre persoanele in cauza sa fi seful ierarhic superior, celeilalte.

In afara de acest gen de incompatibilitate, regulamentul amintit mai prevede ca angajatii CJ care s-au ocupat, ca obligatie de serviciu, de verificarea unor societati comerciale, nu au dreptul ca imediat, sau la scurt timp dupa plecarea din Consiliu, sa se angajeze la firmele respective: “Functionarii publici sunt obligati sa respecte intocmai regimul juridic al conflictului de interese si al incompatibilitatilor, stabilite potrivit legii.

Functionarii publici care, in exercitarea functiei publice, au desfasurat activitati de monitorizare si control cu privire la societati comerciale, nu pot sa-si desfasoare activitatea si nu pot acorda consultanta de specialitate la aceste societati, timp de 3 ani, dupa iesirea din corpul functionarilor publici.

Nu sunt premise raporturi ierarhice directe, in cazul in care functionarii publici respective sunt soti sau rude de gradul I”.