CJ Brăila va depune o cerere de finanțare pentru achiziționarea a 33 de microbuze electrice destinate școlilor din județ. Președintele Chiriac: „Sperăm ca microbuzele să fie livrate către beneficiari până la finalul anului viitor”

Consiliul Județean a aprobat aprobat astăzi un proiect de hotărâre privind depunerea cererii de finanțare pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru școlile din județul Brăila în baza unei finanțări europene accesate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De asemenea, s-au semnat și protocoalele de colaborare între CJ Brăila și Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) Traian, Galbenu, Gradiștea, Ulmu, Roșiori, Șutești, Tudor Vladimirescu, Ciocile, Dudești, Frecăței, Mărașu, Rîmnicelu, Surdila Găiseanca, Vișani, Bărăganul, Bordei Verde, Măxineni, Tichilești, Cazasu, Ianca, Siliștea, Tufești, Zăvoaia, Gemenele, Jirlău, Racovița, Stăncuța, Unirea, Vădeni, Însurăței, Gropeni, Mircea Vodă și Romanu.

“«Microbuze electrice pentru un viitor sustenabil al învățământului din județul Brăila» – în cadrul apelului cu titlul «Microbuze electrice pentru elevi» – este un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro fără TVA, în care vom achiziționa 33 de microbuze cu capacitatea de 16+1 locuri, inclusiv un loc special amenajat pentru persoane cu dizabilități. Încărcarea lor va fi asigurată prin stații amenajate în fiecare comună, această sarcină revenind fiecărei primării din proiect.

Vizăm îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Totodată, contribuim și la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

După votul de astăzi, Consiliul Județean urmează să depună cererea de finanțare și sperăm ca microbuzele să fie livrate către beneficiari până la finalul anului viitor”, a comentat președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, pe o rețea de socializare.

(sursă foto – facebook Francisk Iulian Chiriac)