CJ S-A INTELES CU CONGREGATIA JESU PRIVIND PRETUL CLADIRII IN CARE FUNCTIONEAZA SPITALUL TBC. ACESTA VA FI DE MAXIMUM 882.000 EURO

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Iulian Chiriac, a ajuns ieri la o intelegere cu Congregatia Jesu, in privinta cumpararii de la aceasta a  imobilului in care functioneaza in prezent Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC). Chiriac a declarat astazi ca a facut o deplasare la sediul Congregatiei din Bucuresti, unde le-a explicat maicutelor ca suma maxima pe care o poate da CJ pentru acel imobil este cea rezultata din expertiza specialistului, adica 882.000 euro si nicidecum 900.000 de euro, cat cer acestea. Seful judetului s-a inteles cu reprezentantele Congregatiei ca incepand din ianuarie 2016, CJ sa plateasca din nou chirie pentru imobill respectiv, iar dupa 6 luni, sa il cumpere: ”Tinand cont ca e luna decembrie si pana se voteaza noul buget pentru 2017, am luat decizia ca pe o perioada de 6 luni sa facem un contract de inchiriere cu o clauza ca la sfarsitul contractului sa existe foarte clar premisa in care CJ cumpara cladirea. Deci cel tarziu in luna iunie-iulie vom parafa documentele, astfel incat imobilul sa fie in patrimoniul CJ si dat in administratie Spitalului TBC”.

Chiriac a precizat ca in urma discutiei cu maicutele catolice de la Jesu, chiria pe care o va plati CJ pentru cladirea respectiva in urmatoarele 6 luni a scazut la circa 5.000 euro/luna, comparativ cu peste 6.000 de euro/luna, cat a fost pana la finalizarea contractului de inchiriere anterior.

Mai mult amanunte pe aceasta tema, aici: