CJSU BRĂILA SOLICITĂ UN AJUTOR UMANITAR DE URGENȚĂ PRIN DISTRIBUIREA A 5 CONTAINERE CE VOR FI DISTRIBUITE SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BRĂILA

Subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, anunță că mâine se va aproba  HOTĂRÂREA NR. 89 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brăila, privind solicitarea unui ajutor umanitar de urgență prin distribuirea unor construcții ușoare din elemente modulare (containere) de la Administrația Naționala a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în contextul epidemiologic generat de noul coronavirus SARS-CoV-2.

HOTĂRÂREA 89 prevede:

„Art. 1. (1) În urma analizării solicitării primite de la Consiliul Județean Brăila, se aprobă necesitatea și oportunitatea acesteia.

(2) În contextul epidemiologic generat de noul coronavirus SARS-CoV-2, se solicită un ajutor umanitar de urgență prin distribuirea a 5 construcții ușoare din elemente modulare (containere) de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, care vor fi distribuite Spitalului Județean de Urgență Brăila.

(3) a) Construcțiile modulare sunt necesare pentru reorganizarea zonei de triere a persoanelor care prezintă simptomatologie COVID – 19.

  1. b) Zona de triaj poate fi organizată din 5 module de înregistrare/testare/analiză/triaj.

Art. 2. (1) Prin grija Instituției Prefectului – Județul Brăila se vor întreprinde demersurile necesare în vederea obținerii acestora de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

(2) Recepționarea și preluarea construcțiilor modulare de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale se vor realiza prin grija Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dunărea» al Județului Brăila, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Potrivit subprefectului, până astăzi, la ora 14:00, nu se adunaseră suficiente voturi de la membrii CJSU, însă mâine vor veni și cele care lipsesc. Precizăm că în contextul situației epidemiologice actuale, materialele sunt transmise membrilor CJSU iar aceștia anunță Prefectura dacă votează pentru, contra sau se abțin în ceea ce privește proiectele de hotărâre ce le sunt înaintate.