CLM a decis reducerea numărul de autorizații taxi ce pot fi atribuite la nivelul municipiului Brăila

CLM Brăila a aprobat recent modificarea reglementărilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea activității de transport în regim de taxi în municipiu. Astfel, s-a stabilit numărul de autorizații taxi după cum urmează: *787 autorizații taxi transport persoane; *40 autorizații transport marfă.

De asemenea, s-a decis ca „în situația în care numărul de autorizații taxi atribuite până la data prezentei hotărâri este mai mare de 787, autoritatea de autorizare nu va mai efectua atribuiri noi de autorizații taxi, implicând un număr de ordine care nu se află în exploatare, până la micșorarea numărului autorizațiilor taxi, prin disponibilizare”.

Potrivit documentelor prezentate consilierilor, în prezent în municipiul Brăila sunt autorizate 856 de autoturisme pentru transportul de persoane în regim de taxi, dintr-un număr de 880 care era stabilit prin Hotărârea CLM anterioară (aprobată în anul 2019).

Modificarea făcută în ședința CLM din luna noiembrie 2021 a venit ca urmare a faptului că potrivit legii, numărul de autorizații taxi este corelat cu numărul de locuitori ai municipiului.