CLM Brăila a aprobat amenajarea a trei noi centre de vaccinare anti-COVID în municipiu

Consilierii municipali brăileni au aprobat în cea mai recentă ședință CLM două proiecte de hotărâre ce vizează schimbarea temporară a destinației sălilor de sport de la Școala Gimnazială „Nedelcu Chercea” și de la Liceul Tehnologic ”Edmond Nicolau”, pentru amenajarea în acele spații a unor centre de vaccinare anti-COVID.

De asemenea, aleșii locali au aprobat un proiect de hotărâre privind  organizarea și funcționarea unui centru de vaccinare amenajat în parteneriat cu societatea VARD Brăila, într-un spațiu aflat în proprietatea firmei (str. General Gheorghe Avramescu, nr. 36).

Proiectele amintite au fost discutate și aprobate în contextul în care în luna octombrie Prefectura a solicitat Municipalității identificarea unor spații adecvate pentru amenajarea unor centre de vaccinare. Potrivit documentelor prezentate consilierilor, Ministerul Educației și Cercetării și-a dat avizul pentru schimbarea destinației sălilor de sport pe perioada stării de alertă, iar Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a dat avizul prealabil pentru organizarea și funcționarea celor două centre.

Cât privește centrul de vaccinare amenajat în parteneriat cu VARD Brăila,  propunerea a venit din partea firmei amintite, tot în luna octombrie. Potrivit datelor prezentate în documentația anexată proiectului de hotărâre, acordul de parteneriat între Municipalitate și VARD Brăila este valabil până la 31 decembrie 2021, cu posibilitatea de prelungire, cu acordul părților, până la încetarea stării de alertă.

Primarul municipiului, Marian Dragomir, ne-a declarat că la acest moment centrul de vaccinare de la VARD și cel de la Școala „Nedelcu Chercea” sunt deja amenajate, iar cel de la Liceul „Edmond Nicolau” va fi amenajat doar dacă vor fi găsiți medici care să realizeze vaccinarea.