CLM Brăila a aprobat astăzi proiectul ce vizează realizarea Skate Park Faleza Dunării, în valoare totală de 1.932.082 lei

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat astăzi în unanimitate Studiul de fezabilitate și Devizul General aferent investiției „Skate Park Faleza Dunării”, ce ar urma să fie realizată lângă Adăpostul Pescaresc. Proiectul, în valoare totală de 1.932.082,81 lei (inclusiv TVA), urmează să fie realizat cu fonduri europene, Municipalitatea asumându-și o contribuție locală de 1.192.869,64 lei, din care pentru 140.450,50 lei se va putea cere rambursare de la bugetul MADR.

Parcul de Skate va acoperi o suprafață de circa 1474 mp, din care suprafața construită va fi de 1005 mp. Acesta va avea o capacitate de 150 de persoane și va conține elemente ludice preturnate din beton și elemente monolite turnate în șantier, împreună cu structura aferentă și dotările necesare.

Precizăm că acesta va fi al doilea Parc de Skate din Municipiul Brăila, primul urmând a fi amenajat în Orășelul Copiilor (licitația a fost finalizată și deja au început lucrările de demolare a instalațiilor vechi).

Proiectul „Skate Park Faleza Dunării” va fi depus mâine și va intra în analiza unei comisii, pentru obținerea finanțării pe Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, Măsura 1.2 – Consolidarea și diversificarea activităților în zona de pescuit și acvacultură.