CLM BRĂILA A DECIS SĂ OPREASCĂ PROCEDURA DE REZILIERE A CONTRACTULUI CU BRAI-CATA. PROCEDURA A FOST DECLANȘATĂ LA FINELE ANULUI TRECUT, CA URMARE A CALITĂȚII SERVICIILOR PRESTATE DE ACEASTĂ FIRMĂ

Consiliul Local Municipal Brăila a decis la cea mai recentă ședință încetarea procedurii de reziliere a contractului cu societatea Brai-Cata SRL.

Aleșii locali au aprobat în luna octombrie 2019 declanșarea procedurii de reziliere a contractului cu Brai-Cata ca urmare a numeroaselor nemulțumiri legate de calitatea serviciilor de salubritate, dar și de deszăpezire, prestate de aceasta.

„De câteva luni de zile ne confruntăm cu adevărate probleme pe sectorul de salubritate al Brai-Cata. Noi regretăm faptul că deşi Primăria Brăila este cu plata la zi faţă de această societate, Brai-Cata nu îşi îndeplineşte obligaţiile faţă de cetăţenii municipiului Brăila şi faţă de propriii salariaţi, care nu şi-au primit salariile de luni de zile. Deşi au fost amendaţi de nenumărate ori de Poliţia Locală şi le-am atras atenţia în scris asupra problemelor din sectorul pe care îl au, nu se vede nicio îmbunătăţire a situaţiei. Societatea are executări silite din alte judeţe. Nu a plătit deszăpezirea de doi ani de zile către operatorii care au prestat în municipiul Brăila, deşi noi am făcut plăţile în termenul prevăzut de lege.

Amenzile şi atenţionările scrise nu produs niciun efect. Singura soluţie, în această situaţie, este eliminarea din Brăila a acestei societăţi care nu prestează la standardul pe care noi îl dorim”, declara la vremea respectivă primarul Marian Dragomir.

Potrivit informațiilor prezentate consilierilor în cea mai recentă ședință CLM, din luna noiembrie și până în prezent au avut loc mai multe întâlniri de lucru între reprezentanții Brai-Cata SRL și cei ai Municipalității, precum și verificări în teren cu privire la dotările tehnice ale firmei, constatându-se că s-au îndeplinit mare parte dintre cerințele Primăriei. În plus, la întâlnirea ce a avut loc din luna mai s-a semnat contractul de delegare în formă actualizată și din data de 1 iunie operatorul a reluat activitatea pe întregul sector care i-a fost arondat.

Potrivit documentelor prezentate aleșilor, în urma verificărilor făcute în perioada 1-11 iulie 2020 s-a constatat, printre altele, că: *societatea are dotarea tehnică necesară pentru activitățile de salubritate; *respectă graficul de colectare a deșeurilor de la utilizatorii casnici; *prestează serviciul de salubrizare către agenți economici și instituții publice din zona arondată, aflându-se în curs de finalizare a contractării cu toți utilizatorii  persoane juridice din sectorul delegat; *toate punctele gospodărești sunt dotate cu recipiente menținute zilnic în stare bună de funcționare și curățenie.

În acest context, s-a aprobat încetarea procedurii de reziliere a contractului între Municipiul Brăila și Brai-Cata SRL.