CLM Brăila a mai dat o aprobare pentru proiectul reconstrucției Corpului B al Liceului „Hariclea Darclee”, încadrat în clasa de risc seismic I

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat în cea mai recentă ședință a sa modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul ce vizează demolarea și reconstruirea Corpului B al Liceului de Arte „Hariclea Darclee”, propus spre finanțare prin programul Național de Investiții „Școli sigure și sănătoase”.

Proiectul a fost întocmit de firma GRS Project Global SRL Iași și potrivit hotărârii aprobate de CLM Brăila, are o valoare totală de 20.367.339,82 lei cu TVA, din care:

*de la bugetul de stat – 20.355.439,82 lei cu TVA;

*de la bugetul local – 11.900 lei cu TVA.

Amintim că acest corp de clădire a fost închis anul trecut, dat fiind că este încadrat în clasa de risc seismic I și este periculos pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice. Proiectul prevede demolarea și reconstruirea corpului cu regim de înălțime S+P+2E. Durata de realizarea lucrărilor, conform proiectului, este de 12 luni.

Până la închiderea acestui corp de clădire, ca urmare a presiunilor făcute de părinți și a informațiilor pe acest subiect publicate în presa locală și centrală, în săile de clase de acolo învățau circa 400 de elevi.