CLM Brăila și-a dat acordul pentru utilizarea terenurilor aflate în proprietatea Municipalității pentru relocarea utilităților, operațiune necesară în proiectul podului peste Dunăre

Consiliul Local Municipal Brăila a aprobat vineri în unanimitate hotărârea ce viza „utilizarea terenurilor aflate în proprietatea Municipiului Brăila afectate temporar de lucrările pentru relocare rețele electrice și de telecomunicații și organizare de șantier – «Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila»”.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a explicat de a fost nevoie de o ședință extraordinară, în condițiile în care pe 29 ianuarie va avea loc ședința ordinară a CLM: „Am convocat această ședință extraordinară având în vedere urgența aprobării acestui proiect privind mutarea utilităților și vreau să fac o mențiune privind faptul că în data de 25 deptembrie CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) și societatea care a câștigat licitația au transmis către Primăria Brăila o primă documentație în acest sens.

În data de 17 decembrie 200 s-a aprobat HG privind declanșarea procedurii de expropriere imobile proprietate privată necesare pentru relocarea utilităților, având în vedere faptul că aceste utilități trec atât pe terenul public, cât și pe terenuri proprietate privată.

În data de 15 ianuarie societatea care a câștigat licitația și va asigura relocarea utilităților ne-a transmis o adresă scrisă, solicitând introducerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței CLM din 29 ianuarie, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern amintite și tot atunci ne-au sunat și cei de la CNAIR și ne-au rugat dacă este posibil să urgentăm un pic discutarea proiectului, deoarece vremea este bună și ei nu doresc să mai aștepte ședința ordinară a CLM Brăila din 29 ianuarie, ci ar vrea să înceapă procedurile un pic mai repede. În acest sens, aveau nevoie de acordul CLM.

Din acest motiv am considerat că este oportun și necesar să convocăm această ședință și să dăm tot sprjinul din partea Primăriei pentru relocarea utilităților la podul peste Dunăre”.

Amintim că în urmă cu câteva zile ministrul Transporturilor, Cătălin Drula, a declarat că podul de la Brăila „va rămâne un an – în 2023, dacă nu mă înșel – , un muzeu, asta ca urmare a unor inacțiuni din trecut, pe care acum încercăm să le reparăm din mers”.

Precizăm că „inacțiunile” din trecut la care face referire ministrul vizează întârzierile care s-au înregistrat în relocarea rețelelor de utilități, ceea ce a făcut să întârzie lucrările pentru executarea infrastructurii conexe a podului, respectiv drumul de legătură între Șoseaua de centură și pod.