CLM SI-A DAT ACORDUL PENTRU CA ANTISTESCU SA FACA PE STRADA SALIGNY TRECERI DE PIETONI, LIMITATOARE DE VITEZA SI UN SENS GIRATORIU. TOTUL, PE BANII LUI

Omul de afaceri Gheorghe Antistescu a primit astazi acordul Consiliului Local Municipal Braila, pentru a realiza pe banii firmei sale, “Romnav”, o serie de lucrari pentru “ameliorarea spatiului public” pe portiunea din strada Anghel Saligny, situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului.

Prima oara, proiectul respectiv a fost prezentat de Antistescu intr-o sedinta a Consiliului Local Municipal din luna iunie, iar documentul initial prevedea ca pe o portiune de strada de circa 200 de metri sa amenajeze, printre altele, 6 treceri de pietoni, 7 seturi de limitatoare de viteza (pe fiecare banda de circulatie), un sens giratoriu si sa se monteze si bariere care sa blocheze accesul autovehiculelor pe malul Dunarii.

Motivul pentru care omul de afaceri  este dornic sa-si investeasca banii proprii intr-un asemenea proiect este acela ca pe strada amintita se organizeaza curse de masini pe timpul zilei, dar si pe timpul noptii, iar localnicii din zona – printre care se afla si familia lui Gheorghe Antistescu, precum si familiile celor doi fii ai sai – nu au liniste si nu pot sa se odihneasca nici pe timpul noptii.

La prima discutie din CLM, proiectul a fost respins, dat fiind ca unii dintre alesi au considerat ca nu e in regula ca Antisescu sa “faca ordine” pe domeniul public dupa cum vrea el, numai fiindca are bani, iar altii nu au fost de acord cu unele detalii din proiectul acestuia, cum ar fi montarea unor bariere. In plus, primarul Marian Dragomir a fost nemultumit ca proiectul lui Antistescu a fost introdus pe ordinea de zi a CLM fara ca omul de afaceri sa fi discutat in prealabil cu edilul, ca sa stabileasca impreuna care dintre ideile acestuia se pot pune in practica si care nu.

Dupa ce a avut loc o astfel de discutie intre cei doi si s-a ajuns la un acord in privinta formei finale a proiectului, Antistescu a renuntat la ideea barierelor si a mai renuntat la cateva limitatoare de viteza, iar proiectul de hotarare a fost aprobat astazi. In noua sa forma, documentul prevede amenajarea a 6 treceri de pietoni (3 la interesectia cu strada Imparatul Traian si 3 la intersectia cu strada Danubiului), a unui sens giratoriu la intersectia strazii Anghel Saligny cu strada Imparatul Traian si strada Debarcaderului, montarea a 10 limitatoare de viteza, precum si montarea mai multor indicatoare rutiere. In noul proiect, in afara de bariere, nu mai apar nici  pistele pentru biciclete, care figurau in varianta initiala.

Valoarea totala a proiectului, asa cum a fost votat astazi, este de 119.448 lei (cu TVA).

Dat fiind ca suntem deja in sezonul rece, cel mai probabil, lucrarile propriu-zise vor incepe la primavara.