„Clubul de vacanta 2015″ din Braila, in finala Galei Nationale a Voluntarilor

DSC06231

„Clubul de vacanta 2015″ al Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” Braila a intrat in acest an in finala Galei Nationale a Voluntarilor, la sectiunea „Proiecte de educatie”, ce se va desfasura pe 14 decembrie, la Bucuresti. In cadrul evenimentului, se vor premia voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari si centrele de voluntariat cu rezultatele deosebite pe durata anului 2015. Gala se desfasoara in cadrul proiectului „Voluntariatul prinde VOLUM in Romania”, finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

„<<Clubul de vacanta 2015>>, ajuns la a treia editie, a reusit pentru sase saptamani sa aduca la Biblioteca 300 de copii pe zi, pentru a se distra si a invata prin joc lucruri noi. Cele 43 de ateliere, propuse de 50 de voluntari, au fost atat de diversificate, incat fiecare copil a gasit cu siguranta ceva pe gustul lui: ateliere de croitorie, quilling, sticlarie, ceramic, activitati sportive (majorete, sah, GO, tenis, zumba, balet, dansuri populare si sportive etc). Toate cele 43 de ateliere au fost sustinute de voluntari, inclusiv categorii profesionale foarte ocupate, precum medici, instructori pe diferite discipline sportive, iar categoria profesionala cea mai activa in randul voluntarilor a fost data de cadrele didactice. 50 de voluntari au fost implicati in cadrul acestui proiect, fiind nevoie de 1000 de ore de voluntariat pentru buna desfasurare a <<Clubului de vacanta>>”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.

„Ne dorim sa castigam marele premiu si este important ca munca noastra este apreciata la nivel national. Le multumim tuturor celor care au facut posibil acest lucru: voluntari, colegi-bibliotecari implicati in echipa de proiect, bunici, parinti, copii”, a declarat Eduard Claudiu Braileanu, sef serviciu Relatii cu Publicul, coordonatorul voluntarilor, la nivelul Bibliotecii.