Clubul Proilavia Braila, partener in cadrul proiectului european „YOU CREATE”

551280_633287540027581_1450467223_n

Asociatia Clubul de Turism Proilavia Braila este partener in cadrul proiectului european “YOUth CREAtive Tourism Environment“ (“YOU CREATE”). Scopul proiectului YOU CREATE este acela de a crea o retea de tineri profesionisti, pentru a dezvolta intr-un mod inovator potentialul turismului rural, ca o modalitate de a combate somajul in zonele respective. Activitatile se vor derula in conformitate cu Programul european de mobilitate pentru tineret “Erasmus +”.

La acest proiect vor lua parte un numar de 49 de tineri cu varsta intre 18-25 ani, 7 lideri de grup si mai  multe organizatii partenere: Cluster Tourism (Bulgaria), ABAT-Balkania Skopje (Macedonia), Shoqata Shqiptare e Ambjentalisteve Industriale (Albania), CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITESI (Turcia), Asociatia Clubul de Turism Proilavia (Romania), Zavod Za Raziskave Izobrazevanje In Trajnostni Razvoj (Slovenia), Fundación Uxío Novoneyra (Spania), alaturi de Mirkovo Municipality (Bulgaria).

“Activitatile de mobilitate sunt: prezentari, vizite, seri culturale, sesiuni de teambuilding si activitati care stimuleaza dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale de conducere in randul tinerilor, jocuri strategice de grup, rezolvarea problemelor, sesiuni de brainstorming. Potentialele beneficii pe termen lung ale acestui proiect pot fi vazute la toate nivelurile: local, regional, national si european. Acest obiectiv pe termen lung este in conformitate cu prioritatile Strategiei <<Europa 2020>, <<Educatie si formare 2020>> si cadrul reinnoit pentru cooperarea europeana in domeniul tineretului (2010-2018).  Data de incepere a proiectului este 15.07.2015. In iulie si august va fi pregatit un chestionar pe care fiecare dintre candidatii care doresc sa ia parte in calitate de participanti la acest proiect, vor trebui sa-l completeze, pentru a fi definita motivatia initiala a acestora, interesul  participarii  lor la proiect. Activitatile de mobilitate vor fi repartizate pe un program 7 zile si se vor desfasura in perioada 15 – 22 septembrie 2015 la Sofia si Mirkovo, in Bulgaria. Activitatile de tineret vor fi separate tematic in sapte teme, una pentru fiecare dintre zi a evenimentului”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Gabriel Lala, presedintele Asociatiei Clubul de Turism Proilavia.