Codruța Nedelcu: Noi nu iubim natura de câteva ori pe an, în anumite zile, noi o iubim permanent

Președintele Asociației ARIN, Codruța Nedelcu, le mulțumește elevilor de la Școala Gimnazială „Anton Pann” Brăila și de la Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau” Brăila, precum și celor din grupul „Problema de pe strada mea” care au participant la acțiunea de igienizare desfășurată la finele săptămânii trecute în Parcul Monument. De asemenea, aceasta le mulțumește și celor care au sprijinit acțiunea: Primăria Brăila și SUPAGLC, RER Ecologic Service SRL Brăila, precum și sponsorilor (care au dorit să rămână anonimi).

Într-un comunicat dat publicității astăzi de Asociația ARIN se precizează: „«După-atâta frig și ceață» și după atâta izolare, bucuroși că s-au putut întâlni din nou, mai mulți tineri entuziaști au simțit și nevoia să se facă utili. S-au gândit, deci, că n-ar fi rău să atragă atenția asupra spațiilor verzi din oraș, respectiv Parcul Monument.

Cu ajutorul Asociației ARIN au mers, deci, sâmbătă, 5 iunie, în parc pentru o igienizare și pentru a împărți «fluturași» cu un scurt mesaj de sensibilizare.

Din cauza vegetației foarte dese și înalte (restricțiile de până nu demult au împiedicat întâlnirile  mai devreme) cantitatea de gunoaie adunată a fost mai mică decât ne așteptam, însă tinerii participanți și-au propus să repete acțiunile în toamnă (când vizibilitatea va fi mai bună) și în primavara de anul viitor”.

Codruța Nedelcu a mai ținut să precizeze un lucru: „Cu toate că pe 5 iunie este Ziua Internațională a Mediului,  acțiunea nu și-a propus în mod special să celebreze această zi. A devenit un loc comun ca politicienii să apară cu astfel de ocazii, sa planteze un pomișor, să organizeze un seminar, să adune un gunoiaș – și după aceea să se întoarcă la treburile lor și să facă în  continuare legi proaste! Noi nu ne-am propus să fim ca ei! Noi nu iubim natura de câteva ori pe an, în anumite zile, noi o iubim permanent.

Îi așteptăm, cu alte ocazii, și pe alți cetățeni ai Brăilei care vor să se implice”.