Col. Albăceanu, șeful Jandarmeriei Brăila: „În preajma unora dintre liceele de vârf ale Brăilei se vând și se consumă droguri. De aceea și supraveghem”

„Din cele 69 de fapte de natură penală constatate în cursul acțiunilor desfășurate de Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila în primele 9 luni ale acestui an, 25 sunt fapte incriminate de Legea nr. 194/2011, privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Ne aplecăm cu toată seriozitatea asupra fenomenului, în limita competențelor și încercăm să facem tot ce putem pentru a depista în procent cât mai mare aceste fapte” – este declarația făcută astăzi de inspectorului șef al instituției amintite, col. Nicolae Iulian Albăceanu.
Col. Albăceanu a fost întrebat dacă a sesizat o creștere a amplorii fenomenului traficului și consumului de droguri în ultima perioadă, la nivelul județului Brăila, iar răspunsul a fost că sunt constate din ce în ce mai multe infracțiuni de acest gen, dar acest lucru ar putea avea de-a face și cu faptul că jandarmii se specializează în a depista consumatorii de droguri.

Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi a fost întrebat dacă au fost cazuri în care jandarmii au fost surprinși de ingeniozitatea celor care se văd nevoiți să dea niște explicații atunci când sunt prinși cu droguri asupra lor și de asemenea, despre cazul unui bărbat care a fost dezbrăcat până la chiloți la percheziția corporală făcută în sediul Jandarmeriei:

În plus, șeful Jandarmeriei a fost întrebat dacă se fac verificări în unele zone din municipiu în care se știe că se consumă în mod frecvent droguri, cum ar fi Parcul Monument. Acesta a spus că IJJ a primit în ultima perioadă o sesizare în acest sens, iar când s-a procedat la verificarea persoanei respective, sesizarea nu s-a confirmat:

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns