Col. Paraschiv, prim-adjunct al șefului Jandarmeriei Brăila: „Traficul de droguri este permanent în atenția noastră și nu întâmplător au depistat jandarmii acele persoane care dețineau droguri”

„Jandarmii sunt foarte atenți la traficul și consumul de droguri, e una dintre activitățile pe care o desfășurăm continuu, o avem în atenție. Avem modul nostru de lucru, avem ofițerii și subofițerii bine pregătiți, informații bune” – este declarația făcută astăzi de inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, col. Nicolae Iulian Albăceanu.

Șeful Jandarmeriei Brăila a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă dacă reușitele obținute în cursul anului trecut în depistarea unor persoane care aveau asupra lor droguri au fost unele care s-au întâmplat în cadrul unor acțiuni ce aveau altă temă sau jandarmii au printre priorități și aspecte legate de traficul de droguri.

Colonel Nicolae Gabriel Paraschiv, prim-adjunct al inspectorului șef și Șef al Statului Major, a completat: „În decursul anului 2022 au fost 7 astfel de situații în care am depistat diverse persoane care aveau asupra lor substanțe interzise. Toate aceste persoane, împreună cu substanțele interzise la deținere, au fost predate celor de la Crimă Organizată Brăila, urmând ca dânșii să continue cercetările. Activitatea pe această linie este permanent în atenția noastră și nu sunt întâmplătoare acele depistări, atât vă putem spune”.

Întrebat dacă în opinia sa, ar ajuta dacă ar fi incriminat și consumul de droguri, nu doar deținerea de droguri, col. Albăceanu a răspuns: „Cred că da. Eu, unul, n-aș fi tolerant nici cu acei consumatori, pentru că ei, de fapt, reprezintă piața”.