Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Rudolf Corlan, consideră că deocamdată colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul județului Brăila „are unele carențe”

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Rudolf Corlan, a vizitat la finele săptămânii trecute Stația de sortare a deșeurilor din Ianca, iar din ceea ce a văzut acolo, a concluzionat că deocamdată colectarea selectivă a deșeurilor la nivelul județului Brăila „are unele carențe”.

Corlan a vorbit despre acest subiect în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la finele săptămânii trecute la PNL Brăila, la care alături de șeful filialei locale PNL, deputatul Alexandru Popa, au mai participat directorul general AFIR, George Chiriță și președintele CNAS Romică Andrei Baciu.

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu a mai spus că la  Brăila proiectul “Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” (SMID) este la început de drum și „există loc de a face lucrurile exact așa cum trebuie, iar Garda de Mediu, prin mijloacele și atribuțiile de care dispune, se va îngriji de acest lucru, ca la nivelul județului Brăila managementul deșeurilor să fie performant”.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea Comisariatului Brăila al Gărzii de Mediu, Corlan a răspuns că acesta „este un comisariat care funcționează la un nivel mediu.

O problemă cu care se confruntă instituția pe care o conduc acum este o lipsă acută de personal. Din fericire, ne-am angajat față de Comisia Europeană să creștem capacitatea instituțională până la 1 ianuarie 2025 cu 150 de comisari. Scopul meu, inclusiv la nivelul județului Brăila, este să ajung la minimum 20 de comisari pe comisariat. În momentul de față avem 10 comisari – evident, un număr insuficient ca să facă față tuturor provocărilor de mediu cu care te poți întâlni la nivelul unui județ”.