Compania Emergy Stribog este interesată să construiască două centrale eoliene în județul Brăila

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a discutat la sfârșitul săptămânii trecute cu reprezentanții companiei Emergy Stribog SRL, care intenționează să investească în construirea a două centrale eoliene și instalații conexe, în județul nostru.

Chiriac a dat câteva detalii în acest sens pe o rețea de socializare: „Continuăm dezvoltarea în domeniul energiei eoliene și județul Brăila va avea parte de noi surse verzi și curate de energie în zona localităților Ulmu și Zăvoaia.

Am discutat cu reprezentanții companiei Emergy Stribog SRL, subsidiară a EMERGY AS, din Norvegia, care și-au prezentat intențiile de a realiza investiții în două centrale eoliene și instalații conexe, în județul Brăila. Proiectele vor aduce beneficii pentru comunitățile locale, facilitând dezvoltarea lor economico-socială.
Am arătat deschiderea și susținerea față de investițiile private și i-am asigurat pe reprezentanții companiei că procesul de autorizare a proiectelor în județul Brăila este unul rapid, certificatele, acordurile și autorizațiile pot fi emise de către CJ cu celeritate, în condițiile legii.
Centralele eoliene reprezintă al doilea mare producător de energie electrică în România, care se numără printre țările cu cel mai mare potențial de energie eoliană din Europa de Est”.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns