Competiția de rugby-tag Cupa Unirii a fost câștigată de Școala Gimnazială Petre P. Carp-Tufești

Marți 23 ianuarie, în sala de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” s-a desfășurat competiția de rugby-tag CUPA UNIRII, adresată elevilor din ciclul gimnazial.

Întrecerea a urmărit popularizarea jocului de rugby/rugby-tag printre elevii de ciclu gimnazial, dar și folosirea acestui prilej de a desfășura meciuri utile de pregătire și selecție pentru cele mai bune echipe de gimnaziu din județul Brăila. Ca o premieră pentru întrecerile locale de rugby-tag a fost invitarea unei echipe puternice din județul Galați, în acest fel asigurându-se un cadru exigent de verificare, foarte util pentru echipele brăilene.

Clasamentul final a fost:

1.Școala Gimnazială MUNTENI – județul Galați

2.Liceul Tehnologic ANGHEL SALIGNY – prof. Puscașiu Georgeta.

3.Școala Gimnazială PETRE P. CARP-TUFEȘTI – prof. Cocîrlea Cătălin ♦ Școala Gimnazială VICTORIA – prof. Tudor Gică (cu punctaj egal – nu s-au aplicat alte criterii de departajare)

Jucătorii turneului au fost desemnați: Turcu Bianca (Sc. Gimn. „Munteni” Galați) și Carabet Geani (Lic. Tehn. „A. Saligny”).

Competiția a fost organizată de Rugby Club Brăila, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport Brăila și al Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” și a fost susținută de Academia Olimpică Română – filiala Brăila.