Concert simfonic extraordinar la Casa Tineretului din Brăila

Marți, 21 noiembrie, la ora 18.30, la Casa Tineretului din Brăila va avea loc un concert extraordinar susținut de violonistul Alexandru Tomescu, alături de Orchestra de cameră „George Cavadia”.

O inefabilă dimensiune își va găsi formă, culoare, trăire, prin magnifica interpretare a Concertului pentru vioară și orchestră în Re Major, Op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski, plămădită din subtilitatea, din palparea spirituală a microcosmosului interior a violonistului Alexandru Tomescu, într-o complementaritate cu Orchestra de cameră «George Cavadia», al cărei cartograf de emoții și afecte va fi dirijorul  Aurel Bălae.
Această seară răscolitoare, dar și plină de confortul armoniei, va fi marcată în agendele dumneavoastră pentru 21 noiembrie, începând cu ora 18.30. Punctul de întâlnire cu virtuozitatea va fi Casa Tineretului Brăila.
Repertoriul deja amintit va fi completat de pagini din creația românească ce surprind esența identității și a suflului autohton, pentru a marca apropierea de evenimentul ce trebuie celebrat cu gândul și inima laolaltă, Ziua Națională a României. Veți descoperi partitura Uverturii «Moldova», de Eduard Caudella și pe cea a Rapsodiei române nr. 2, Op. 11 de George Enescu, o premieră pentru scenele brăilene”, afirmă Alexandra Gurgu, secretar muzical al Filarmonicii „Lyra – George Cavadia” Brăila.
Biletele au fost puse în vânzare și se pot achiziționa de la agenția Filarmonicii din strada Ana Aslan nr. 29 sau online de pe platforma BLT.ro, https://www.blt.ro/concert-extraordinar-alexandru-tomescu-braila.html.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns