Concluzia FRF: Meciul CF Braila – Gloria Buzau nu a fost „aranjat”

stadion

Suspiciunile legate de „aranjarea” meciului CF Braila – Gloria Buzau nu sunt intemeiate, dat fiind ca nu s-a gasit nicio dovada a faptului ca s-ar fi facut intelegeri de vreun fel, cu privire la rezultatul final al partidei. Este concluzia anchetei facute de Departamentul de Integritate al Federatiei Romane de Fotbal, care a fost adusa la cunostinta celor doua cluburi.

Intr-un comunicat dat publicitatii, conducerea CF Braila informeaza: „In data de 16 iunie 2015, pe adresa clubului a sosit, ca un raspuns cu privire la sesizarea facuta de clubul CF Braila,  adresa nr. 1556, emisa de Departamentul de Integritate al FRF, prin care se stipuleaza ca, citam: <<nu exista elemente din care sa reiasa ca partida dintre CF Braila si Gloria Buzau si incheiata cu scorul de 3-2, ar fi fost aranjata in scopul obtinerii unui profit din pariuri sportive ilicit>>.

Totodata, intr-un e-mail primit de la FederBet, organizatia care a atras atentia asupra unei posibile suspiciuni legate de meciul amintit mai sus, se mentioneaza ca raportul este pur statistic, acesta nefiind in masura sa stabileasca daca si cine a produs o eventuala frauda. Oficialii FederBet au mai spus ca nu exista dovezi directe sau indirecte ca CF Braila ar fi participat la aranjarea acelui meci de fotbal.

Aceste lamuriri vin sa intareasca afirmatiile facute de conducerea clubului CF Braila, dupa aparitia in presa a unor articole care acuzau clubul nostru de implicare in mafia pariurilor. Nu am participat si nu vom participa niciodata la asemenea acte reprobabile, care ne-ar dezonora o istorie de 93 de ani si ar pata spiritul fairplay de care CF Braila a dat dovada in competitiile sportive la care a participat.

Le multumim tuturor celor care au avut si au in continuare incredere in noi si in activitatea noastra! Speram ca macar acum, in al doisprezecelea ceas, sa fim invitati la discutii de catre autoritatile locale, pentru ca mai avem putin timp pana la reluarea pregatirilor si trebuie sa stim exact unde vom activa in noul sezon competitional, daca ramanem in Liga a II-a sau daca ne vom desfiinta”.