Concurs de mountain-bike in Muntii Macinului

afisMXC2014-web

Biciclistii braileni – si nu numai-  amatori de senzatii tari sunt asteptati sambata, 7 iunie 2014, la concursul de mountain-bike „Macin XC 2014”, care se va desfasura in Muntii Macinului, cu startul in apropierea localitatii Greci, din judetul Tulcea.

“Sunt doua trasee de concurs, unul de 35 de km (pentru amatori) si unul de 45 de km (pentru elite), in cea mai spectaculoasa zona a Muntilor Macin.  Traseul pentru amatori nu este foarte solicitant fizic, doar prima urcare fiind de dificultate medie, urmand ca restul traseului sa parcurga creasta principala a muntilor si apoi sa coboare spre finish. De cealalta parte, traseul pentru elite are mai multe urcari si coborari, considerabil mai dificile si spectaculoase, pentru cei cu experienta si tehnica necesara sa-l parcurga si pentru sportivii profesionisti “,  se arata intr-un comunicat de presa.

Inscrierea se face pe site-ul oficial de concurs mxc.bikeworks.ro , iar pana acum s-au adunat deja circa 160 de ciclisti. Inscrierile sunt deschise pana cu o saptamana inainte de cursa, respectiv pana vineri 30 mai (inclusiv) la ora 24.00.

Pe langa cele doua trasee,  editia aceasta de « Macin XC » va avea si un mini-concurs pentru copii „Kids Race”, dar si activitati pentru spectatori si sustinatorii concurentilor. De asemenea, in seara de dupa concurs se va face un foc de tabara, iar a doua zi, duminica, este ziua comunei Greci, alt motiv de sarbatoare pentru toti cei prezenti.

Mai multe informatii  puteti afla pe site-ul oficial al concursului, la adresa mxc.bikeworks.ro.