Conducerea DRS Brăila, despre Recensământul Populației și al Locuințelor programat să înceapă în această iarnă: Având în vedere condițiile sanitare, recomandarea este pentru autorecenzare

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de coronavirus, recomandarea Direcției Regionale de Statistică Brăila este pentru autorecenzare, în ceea ce privește recensământul Populației și al Locuințelor ce va începe în această iarnă – este sugestia făcută de conducerea DRS Brăila, în cadrul unei informări cu privire la acțiunile pregătitoare pentru desfășurarea recensământului amintit.

În document se mai arată că „recensământul se va realiza: *prin autorecenzare; *prin colectarea datelor în teren utilizându-se tablete; *prin valorificarea datelor din sursele administrative și de la terți (colectare indirectă).

Momentul de referință al recensământului va fi ora 0 a zilei de 1 decembrie 2021.

Se vor înregistra: * toți cetățenii români cu reședința obișnuită în țară ( indiferent dacă la momentul recensământului se află în țară sau în străinătate); *persoanele de cetățenie străină sau fără cetățenie care au reședința obișnuită în România (indiferent de motivul stabilirii: străini sosiți pentru afaceri, studii sau în interes de personal, refugiați, solicitanți de azil, solicitanți de cetățenie română, etc).

Recensământul populației și al locuințelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ care se va desfășura preponderent online. Autorecenzarea se va putea realiza pe orice telefon mobil tip smartphone, tabletă, laptop sau PC.

Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecție a acestei metode”.