Conducerea Jandarmeriei Brăila face planuri pentru modernizarea poligonului de tragere de la Muchea. Deocamdată nu a fost găsită finanțarea

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila a prezentat ieri, într-o conferință de presă, principalele proiecte pe care se concentrează în această perioadă: unul este aflat în derulare, iar celălalt este în faza de concepție.

Primul proiect se referă la reabilitarea imobilului în care își are sediul IJJ, proiect care acum se află în etapa finală de recepție a serviciilor de proiectare. A început deja relocarea birourilor într-o clădire în care va funcționa temporar Jandarmeria, pe perioada lucrărilor: cea a fostului Liceu Progresul.

Adjunctul inspectorului șef al IJJ Brăila, col. Constantin Țupu (foto), a declarat că „e o chestiune de zile să se finalizeze proiectarea, recepția. Relocarea are loc concomitent cu asigurarea infrastructurii de telecomunicații aferentă clădirii cu sprijinul S.T.S. și al operatorilor publici de telecomunicații. E un proces anevoios, de durată, întrucât trebuie să facem relocarea asigurând continuitatea serviciilor, liniilor de muncă, n u ne permitem să închidem nici măcar o zi. Pas cu pas, în fiecare zi se mută câte un birou sau câte un compartiment, concomitent și cu asigurarea legăturilor de telecomunicații, de pază, de securizare a spațiilor”.

Pe de altă parte, col. Constantin Țupu a vorbit despre proiectul ce vizează modernizărea Bazei de pregătire din localitatea Muchea: „Poligonul de la Muchea îndeplinește condițiile de tragere, dar vrem să-i ridicăm nivelul, astfel încât să folosim ședințe mai complexe de pregătire.

Pe lângă poligonului în sine, intenționăm să-l lărgim, să-l dezvoltăm cu o bază de pregătire. Suntem în discuții avansate cu Compania Națională de Investiții, care ne-a ghidat, ne-a oferit niște idei care s-ar preta acolo, încât să reușim să facem o pregătire profesională din ce în ce mai bună. Soluția tehnică e lucrată cu specialiști din Academia Tehnică Militară, au fost în câteva rânduri aici, au văzut spațiul.

Finanțarea nu e rezolvată, nu e găsită. În principal, va fi pe fonduri naționale; e destul de greu de a finanța așa ceva pe fonduri europene”.

Întrebat despre padocurile pentru câini, care au fost construite în urmă cu 20 de ani, adjunctul inspectorului șef al IJJ Brăila a afirmat că vor fi și ele modernizate în cadrul acestui proiect.

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns