Conducerea Spitalului Județean Brăila nu mai știe cum să împiedice dezvăluirea mizeriilor din interior de către angajații nemulțumiți
Preocupare majoră a conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila pentru operații de chirurgie plastică menite să dea acestei instituții o altă față, una care-i ascunde bubele și pârleala.
La Spitalul Județean Brăila situația este gravă sub mai multe aspecte și pe alocuri prezintă umflături și este necesar să se taie în carne vie, ca să se elimine puroiul de acolo. O spun în primul rând angajații spitalului, care, sub protecția anonimatului, dau din casă, pentru ca neregulile de acolo să fie date publicității și să se schimbe ceva.
În aceste condiții, ceea ce-i frământă pe cei din conducere, precum și pe Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila – cel care are în subordine spitalul -, este cum să oprească scurgerile de informații, pentru ca acestea să nu mai ajungă în spațiul public și să le strice imaginea.
Cei amintiți nu s-au mai uitat de mult în oglindă, ca să-și vadă adevărata față și în loc să facă schimbări care le-ar îmbunătăți cu adevărat imaginea, preferă să ordone celor din subordine să acopere toate oglinzile.
Pe șefi nu-i interesează ca imaginea bună să fie consecința realităților din Spitalul Județean Brăila, ci îi interesează ca ei să continue să-și facă facă jocurile toxice, partinice și să acopere acea față hâdă a spitalului cu cosmetice mediatice scumpe și parfum de trandafiri cât cuprinde. Și sunt deranjați că o mulțime de angajați ai spitalului sunt atât de scârbiți sau de revoltați de ceea ce se întâmplă sub ochii lor, încât dau informații din interior celor dispuși să le facă publice, fiindcă măcar așa au satisfacția că s-au răcorit.
Dincolo de șleahta celor care fac jocurile politice și financiare în Spitalul Județean Brăila, sunt acolo medici și asistente care își fac treaba la modul onest, cât pot de bine, dar din ce în ce mai mulți dintre ei sunt afectați la modul fizic și psihologic de toate mizeriile care se întâmplă în spital. Aceștia simt uneori că li se urcă la cap indignarea, îi doare inima văzând atâtea abuzuri și uneori simt o mare greață văzând la ce nivel s-a ajuns cu favoritismele în diverse secții ale spitalului. Ei spun că ciuma roșie a căpătat proporțiile unei infecții intraspitalicești și că niciodată până acum nu au mai văzut Spitalul Județean Brăila să decadă la un asemenea nivel.
Asta e marea problemă a conducerii spitalului și a lui Chiriac: nu că acele lucruri care s-au acumulat în spital put de te trăznesc și au devenit insuportabile în primul rând pentru angajații spitalului, ci faptul că sunt unii angajați care nu mai pot trece nepăsători pe lângă porcăriile cu pricina, fiindcă îi afectează și pe ei. Nu mai spunem că această atmosferă infectă îi face pe unii medici și pe unele asistente să-și dea demisia și să plece din spital, ca să nu ajungă să se îmbolnăvească și ei din cauza mediului toxic în care sunt obligați să lucreze zi de zi…
Când au început să fie date publicității informații despre neregulile din spital, cei din conducere au apelat întâi la amenințări, afirmând că vor găsi trădătorii care au dat acele informații și îi vor pedepsi exemplar. Apoi, după ce au constatat că amenințările nu funcționează, au trecut la alte metode: la cea mai recentă ședință cu șefii de secții le-au cerut acestora la intrare să-și închidă telefoanele și i-au luat la sentiment cu texte de genul „Nu e corect să dăm informații, fotografii sau înregistrări cu ceea ce se întâmplă în spital, fiindcă acestea fac rău instituției noastre, ne strică imaginea”.
Nu, nu acestea vă strică imaginea, ci abuzurile, neregulile, favoritismele, mizeriile care se întâmplă în spital, incompetența unora care au fost puși în funcții sau angajați pe criterii arbitrare, pe care le știm cu toții, că n-am venit cu pluta pe Dunăre!
Nu informațiile respective vă strică imaginea, ci faptul că ciuma roșie face ravagii la Spitalul Județean Brăila!
Degeaba sperați, domnule președintele Iulian Chiriac și doamnă manager Didi Crintea, că dacă dați din abundență cu parfum de trandafiri, chestiile alea n-o să mai miroasă urât. Primii care simt duhoarea și se simt îngretoșați de ea nu sunt pacienții care vin și pleacă în câteva zile, sunt angajații care-și fac meseria în mod onest, care nu sunt membri ai partidului care trebuie, care nu au pile și care trebuie să o suporte zi de zi și simt că dau pe dinafară de silă.
Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.