Conducerea SUPAFLC Brăila vorbește despre necesitatea construirii unui nou cimitir în municipiu: „În cei doi ani de pandemie numărul deceselor a crescut considerabil. Locurile de veci au devenit insuficiente”

Primăria Brăila face demersuri pentru construirea unui nou cimitir, întrucât locurile de veci existente în cimitirele din municipiu sunt insuficiente.

Informația este prezentată într-o informare realizată de conducerea Serviciului de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ și a Cimitirelor (SUPAFLC) Brăila, în care se arată: „Întrucât în cei doi ani de pandemie numărul deceselor a crescut considerabil, fapt ce a dus implicit și la atribuirea unui număr mai mare de locuri de veci,  dar și ca urmare a extinderii făcute de legiuitor, în sensul acordării  de locuri de veci cu titlu gratuit copiilor persoanelor persecutate din motive politice, locurile de veci au devenit insuficiente.

În vederea construirii unui nou cimitir conducerea Primăriei Municipiului Brăila a luat în discuție acest subiect cu reprezentanți ai MAPN și ai MAI, cât și cu persoane fizice care dețin terenuri limitrofe cimitirelor existente. Mai mult, au fost efectuate demersuri în vederea extinderii Cimitirului Municipal, prin identificarea unui teren ce aparține IPJ, procedură ce se află în derulare”.