CONGREGATIA JESU CERE 950.000 EURO PENTRU VANZAREA CLADIRII IN CARE FUNCTIONEAZA SPITALUL TBC, CJ OFERA 800.000 EURO

Negocierile Consiliului Judetean Braila cu Congregatia Jesu, pentru cumpararea cladirii in care functioneaza Spitalul de Pneumoftiziologie, se deruleaza asemeni unui dialog al surzilor. Prima intalnire intre reprezentantii celor doua parti a avut aceeasi soarta ca aceea a tuturor discutiilor intre reprezentantii administratiei publice si ai ordinului catolic: nu s-au inteles la bani. Chiar daca, de principiu, Congregatia Jesu si-a dat acordul in legatura cu perfectarea vanzarii imobilului pana in vara, cand a venit vorba despre sume, lucrurile s-au impotmolit. Si asta s-a intamplat pentru ca desi li s-a spus in numeroase randuri, reprezantatii ordinului amintit refuza sa inteleaga ca din punct de vedere legal, CJ nu poate plati pe cladire o suma mai mare decat cea rezultata din evaluarea facuta de specialisti.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a explicat ca dupa o prima discutie, in care fiecare a avut o alta opinie despre cat valoreaza imobilul respectiv, a ramas ca partile sa mai mediteze pe tema banilor si sa se reintalneasca intr-un viitor apropiat, ca sa reia negocierile: “Noi am plecat de la un pret de pornire de 800.000 euro, pentru ca evaluarea era la 882.000 euro. Noi am propus 800.000, Congregatia a propus 950.000 euro. N-am fost de acord, am zis sa ne mai gandim, ei sa se mai gandeasca si sper ca in luna martie va avea loc a doua intalnire cu comisia de negociere, la Braila sau la Bucuresti, pentru a continua. Termenul limita, ca si intelegere cu ei, este luna iunie. Noi ramanem tot la hotararea pe care am luat-o conform raportului de evaluare, de a cumpara spitalul cu nu mai mult de suma din raportul de evaluare”.

Seful judetului a mai precizat ca dupa calcul facut de subordonatii sai, cu chiria platita pe perioada cuprinsa intre 5 si 7 ani, s-ar acoperi suma necesara cumpararii imobilul amintit.