Consiliere psihologică gratuită pentru copiii, adolescenții și tinerii din Brăila care și-au pierdut un părinte ca urmare a îmbolnăvirii de COVID-19, dar nu numai

Psihoterapeutul Cristina Aramă, în colaborare cu Silvia Croitoru, consilier pentru dezvoltare personală, oferă gratuit consiliere psihologică pentru copiii, adolescenții și tinerii din Brăila care și-au pierdut un părinte ca urmare a îmbolnăvirii de COVID-19, dar nu numai.

Începând din această săptămână, Cristina Aramă și Silvia Croitoru vor lucra săptămânal cu un grup de suport pentru perioada de doliu, vinerea, de la ora 17.

„Ideea de a organiza un astfel de grup în cadrul căruia să oferim consiliere psihologică mi-a venit după ce am discutat cu o tânără care și-a pierdut recent unul dintre părinți în acest mod. Perioada în care ne aflăm este una care i-a bulversat pe foarte mulți oameni și cred că cei care au cel mai mare nevoie de ajutor pentru a depăși un astfel de șoc sunt copiii. Când pierzi un om drag pe neașteptate, în numai câteva zile, este o traumă, iar de multe ori părintele rămas suferă un șoc atât de mare, încât nu mai are putere să-și susțină emoțional și psihologic copiii și nici nu știe cum să facă asta.

Societatea în care trăim ne-a educat într-un anume fel și cei mai mulți adulți cred că-și susțin copiii încercând să-i ferească pe cât pot de ceea ce se întâmplă în primele zile de după decesul unui părinte. Moartea cuiva drag este însă o etapă a vieții și copiii au nevoie să li se permită să treacă prin ea, să li se explice ce înseamnă asta, ca să poată procesa într-un mod sănătos acea schimbare majoră care înseamnă decesul unui părinte. Ei trec prin stări emoționale și psihologice profunde și au nevoie să înțeleagă ce se întâmplă cu familia lor, ce se întâmplă cu ei și să li se explice cum pot să-și proceseze emoțiile.

Sunt cazuri de copii care și-au văzut părintele plecând la spital și care după câteva zile au aflat că acesta nu se mai află printre noi. Șocul este foarte mare și nu poate fi depășit atât de ușor. De aceea cred că este nevoie de un astfel de grup la acest moment”, declară Cristina Aramă.

Cei interesați o pot contacta pe aceasta la tel. 0744.216641 pentru mai multe amănunte și pentru a afla locația în care se vor ține întâlnirile grupului amintit.