Consilierii braileni bat recordul: Nechita- presedinte CJ pentru o singura zi

P1080754

Consilierii judeteni braileni scriu istorie in administratia nationala – si nu sunt  “istorii” care sa le faca cinste. Astazi, intr-o sedinta extraordinara convocata la cererea expresa a Prefecturii, alesii judeteni si-au mai trecut in “cont” o premiera administrativa: vicepresedintele CJ Braila, Ovidiu Nechita, a primit delegare de competente de presedinte doar pentru o zi. Astfel, dupa ce, in ultimele luni, delegarile de competente s-au scurtat permanent, de la circa 3 saptamani ajungand la doar 3 zile, in aceasta dimineata, consilierii au votat ca Nechita sa fie presedinte doar pana la noapte. In acest timp, presedintele interimar va avea drept sa semneze doar propunerile de rectificare bugetara.

Decizia s-a luat in contextul in care prefectul Vasilica Vilcu a cerut oficial Consiliului Judetean sa aprobe rectificarea bugetara, conform deciziei sefului Administratiei Finantelor Publice Braila. Ca atare, majoritatea PSD-UNPR-PC a propus ca delegarea competentelor de presedinte catre Nechita sa fie doar pentru o zi, cea de astazi, iar acesta sa aiba dreptul sa semneze doar rectificarea bugetara. Propunerea i-a scandalizat pe unii dintre alesi, care au declarat fie ca e complet deplasata (cum a fost Gheorghe Chiru), fie ca e ilegala (cum au fost liberalii). In ceea ce-i priveste, liberalii au venit si cu un argument demn de atentie: acela ca o hotarare de Consiliu anterioara, prin care se i dadeau lui Nechita competente de presedinte limitate, a fost considerata ilegala de catre Prefectura, iar CJ a trebuit s-o schimbe. Avertizarea liberalilor nu i-a impresionat insa pe cei din alianta PSD-UNPR-PC, care au aprobat hotararea cu majoritate de voturi.

Precizam ca in conditiile in care astazi s-a discutat doar chestiunea legata de rectificarea bugetara si nu s-a rezolvat si problema salariilor functionarilor din CJ si din institutiile subordonate, va fi nevoie ca fie maine, fie poimaine, sa fie organizata o noua sedinta extraordinara, in care i se va da, cel mai probabil tot pentru o zi, lui Nechita, drept de semnatura pentru statele de plata.